[Presunuté] Prevod MOS HSpice úroveň 49 až PSpice

R

radagast

Guest
Ahoj Potrebujem previesť NMOS / PMON z HSpice (úroveň 49) sa PSpice. Videl som v PDF v okolí, ale stále si chyby. Bežím na 16,5 PSpice, ak je to dôležité. Že neuznáva tieto parametre: M, nl, as, PD, PS, NRD, NRS, NRG, NRB týždeň Tiež každý, kto vie, ako používať interné parametre? Napríklad, potrebujem:% w = 100U a:% d = {20.5-6 * (w)} Ale korenie nerozoznáva w. Ako môžem používať interný model params ako argument pre iné parametre? Vďaka.

Čítal som tento dokument. Avšak to hovorí, že ak mám nastaviť params ako inzerátu výslovne by to malo byť v poriadku. Avšak môj PSpice nepozná je na môj model ...

Musíte pridať príklad modelu, ktorý používate, presná syntax, že používate ho (a či je zabalený v subcircuit) a chybové hlásenie ste získali. Keith

Ahoj To je začiatok modelu (ostatné je len ostatné parametre):.
MODEL Nch_fast NMOS + l = 100U + w = ​​100U + ad = {20.5-6 * (w)} + i = {20,5 E-6 * (w)} + pd = {40.5-6 + (2 * w)} + PS = {40.5-6 + (2 * w)} + m = 1 + NRD = {} + NRD NRS = {} + NRS nrg = {} + nrg NRB = {} + NRB mobmod = 1.000000e 00 + capmod = 1.000000e 00
To sú chyby:
Chyba - "reklama" nie je Model názov parametra
Vďaka.

Prvá vec je vaše pôvodný model by mal vyzerať nejako takto:. [Kód] MODEL Nch_fast NMOS level = 49 + ... [/CODE] a budete musieť zmeniť, že je to [kód] MODEL Nch_fast NMOS level = 7 + .. .. [/code] pre PSPICE nie som istý východiskový modelu, ak nechcete určiť úroveň, ale je nepravdepodobné, že by úroveň 7. To je dôvod, prečo odmieta "ad" parameter a pravdepodobné, že všetky ostatné IC založené na rozmerové parametre. Keith.

Vlastne som si nastaviť úroveň, je to len neskôr. Ale aj keď som sa pohybovať na úrovni vyhlásenie k vrcholu dostanem rovnakú chybu ...

Váš netlist by mala obsahovať zariadenie rozmery, nie modelové. Takže, možno typický netlist riadok vyzerá takto
PHP:
 M $ Q10 Vout Q16_G VSS VSS NEMOS AD = 9.5e-012 AS = 9.5e-012 PD = 2.19-005 PS = 2.19-005 NRD = 0,09 = 0,09 NRS L = 350N W = 10U
AS, AD atd by byť výpočty. Neverím, že si môžete dať AS, AD priamo v modeli. Nie je nezvyčajné, že nájde zariadenia zabalené v subcircuit dostať okolo, že aj keď si nie som istý, či je alebo PSpice Hspice požiadavku. Takže by ste skončiť s definíciou zariadenia, ktoré vyzerá takto:.
PHP:
 SUBCKT MODNH DGSBW = 1e-6 = 1e-6 AD = 0 = 0 = 0 PD PS = 0 NRD = 0 = 0, NRS M1 DGSB MODNHINSUB W = WL = L = AD AD AS = ako PD = PD PS = PS = NRD NRD NRS = NRS. KONIEC MODNH. MODEL MODNHINSUB NMOS level = 49 VERZIA = 3.1 + ...
Keith

Problém, keď som niečo také je, že som si subcircuit s týmito parametrami ako piny:

Dobrá, po šmelení trochu som našiel toto riešenie: Pomocou SUBCKT na PSpice mi dostane nad výsledok, rovnako ako práve mení v kúpeli balíčku miesto vyzerá ako tranzistor tiež neberie parametre dobre. Tak som práve vytvorili model NMOS o programe premeny, a pokiaľ ide o "vonkajšie" parametre (PD, NRB atď), pridal som ich do globálneho parametra zložky. Potom som pridal ručne do tranzistora cez PSpice GUI. Nemohol som vynechať globálny parameter komponentov krok, pretože nemôžem robiť výpočty priamo tranzistorových parametrov. Vďaka za všetku vašu pomoc!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back