[Presunuté] Otázka na microprossor založený design

M

mr_vasanth

Guest
Máme mikroprocesor s 16 bitovou adresovať riadku a 32 bitové dátové linky. Predpokladajme, že máme iba 16 kb pamäť, ktorá bude pristupovať pomocou tohto mikroprocesora. Pre prístup k 16KB pamäte adresového riadku LSB 14 bitov adresného riadku je dostačujúca. Ale čo sa stane, keď mikroprocesor pokúsi o prístup k niektorým miesto, ktoré je nad rámec 16 kilobajtov? Ako by s ním byť zaobchádzané, zatiaľ čo my robiť procesor založený design?

Ale čo sa stane, keď mikroprocesor pokúsi o prístup k niektorým miesto, ktoré je nad rámec 16 KB
To môže do značnej miery závisí na adresu režimu dekódovanie realizované v procesore a obvode design?. Typicky, v reálnom hardvéri to možno nedefinovanej alebo jednoducho pretočiť, zameraná na rovnaký implementovaný úložisko znovu a znovu.
Ja nie som istý, že to vlákno patrí do "Electronic základné otázky" sekcii. Je spracovateľ návrhu sa deje v HDL? Ak áno, myslím, že by sme sa mali presťahovať na vlákno na vhodnejšie sekcie. BigDog

Ahoj BigDog, Máte nejakú predstavu, kedy necháme adresový priestor definovaný, keď sme sa zalomia okolo, a keď sme sa prístup na rovnaký implementované úložiska. Len chcem, aby si pohľad na rozdiel v architektúre ide.

S 64K adresného priestoru, 16K súčasnosťou a horné riadky adresy nie sú dekódované, by 16K jednoducho zrkadlo 4 krát. Takže miestach 16384, 32768, 49152 by byť rovnaký ako je umiestnenie 0. Miesta 16385, 32769, 49153 rovnaké ako umiestnenie 1, atď (kým nenarazíte na ďalšie zrkadlo oblasť). So zrkadlom = nie je "kópia" z umiestnenia / pamäte oblasti, ale jedna a tá istá vec "viditeľné" v niekoľkých rôznych miestach. Tak píšte umiestnenie 16384, prečítajte si túto hodnotu z miesta 0 atď

@ RetroTechie - Dobré vysvetlenie. Vlastne som si pár ranej vývojovej dosky, ktoré vykazujú toto správanie. @ Mr_vasanth - Zrejme sa vyhnúť tomuto zábal okolo / zrkadlenie správanie v priebehu celého riadok adresy musia byť využívané v režime dekódovania. Chystám sa presunúť toto vlákno na vhodnejšie sekcii, ako som pocit, že téma je mimo základných elektroniky. BigDog

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back