prerušenia visí pic

G

garg29

Guest
Ahoj všetkým m navrhnúť projekt za použitie PIC16F877 (4MHz) a ds1302.the Riadiaca jednotka ovláda relé, ktoré riadia Furthur hviezda delta Strater z troch fáz motora. Musím zachrániť behu motora na výkon failure.so akonáhle výpadku môj systém generuje prerušenie a behu motora je uložený. teraz ide o to, akonáhle môj pic dáva povel k štartu na relé a relé štartéra kvôli Späť emf Starter My mikrokontroléru časti zavesí ... Snažil som sa tieto hardvérové riešenie: 1. pridať blokovacie kondenzátory 2. zotrvačník diódy na relé 3. lepší pozemných liniek, ak môžem zrušiť prerušenia z môjho herného kódu časti funguje .. co by mi problém? Posielam časť kódu pre prerušenia. . . . . . neplatné prerušenia ISR () {if (INTF) {INTF = 0; WriteByteToEE (TotalRunTime, 0x0B );}}. . . . . . . void main (void) {. . . . PEIE = 1; T1CON = 0x30; INTE = 1; GIE = 1;. . . . . . . } Čaká na odpoveď

HiTech Picco [size = 2] [color = # 999999] Pridané po 41 sekundách: [/color] [/size] a tiež WHT nemá kompilátor má čo robiť s mojím problémom je u prosím vysvetliť?

Máte problémy s harmonickými vyrobenou z vedenia a motora, druhý problém je späť EMF 1 - snaží izolovať mikrokontroléru s optocopler (medzi mikrokontrolérom a relé myslím, že to bude fungovať. 2 - pokúsiť sa dať svoj prístroj preč od elektrických vedení k zníženiu harmonických 3 - Použitie nezávislé napájanie (batérie, switchmode, ..) 4 - dal tentalium capcitor blízko k mikrokontroléru (VCC, GND)

relé by pripojená čo najbližšie k napájaniu a oddelený vysokou prúdovou krajine návratu s malým prúdom krajine návrat bude Osle vyliečený

Skúste neplatné prerušenia ISR () {if (INTF) {INTF = 0; GIE = 0; WriteByteToEE (TotalRunTime, 0x0B) GIE = 1;}} Myslím si, že problém couse dlho musí pre zápis do eeprom. Skúste prejsť na hlavnú WriteByteToEE.

Ako Tareksamy. Mikroprocesora musí byť oddelené od optoIsolator je znížiť poškodenie výška prúdu a napätia, ktoré môže dôjsť k poškodeniu mikroprocesora. Tak skúste oddeliť mikrokontrolér od sily strany a snaží sa znížiť harmonických

skúste použiť lepšie dôvody na mikrokontroléru. Zdá sa hluk z pozemnej linky. skúste opto izolácie pre prerušenie pin.

Snažil som sa to lats ...... odozvy systému sa stal o niečo lepšie (ale nie 100% presné ).... vďaka

Odstráňte prepätia v sekcii napájanie pomocou X a Y-Cap-CAP kapacitné odstrániť nárast. Vlnky na napájanie, čo vedie napätie fulctuations. Požadované napätie potrebné pre mikrokontrolér je 5V. Vzhľadom k nárastu výkonu voltgae sa môžu líšiť. Skontrolujte, či požadované napätie prichádza na strane radiče všetkých čias.

Nemyslím si, že žiadny problém s hardvérom. Myslím, že zápis do EEPROM je s viac time.Try presunúť rutinné na hlavný program. to nie je dobré praxe písania kódu v obrovskej prerušenia podprogramov. skúste nastaviť niektoré bit v rutinu a spúšťať úlohy v hlavnej slučke s ohľadom na to bit. a tiež kontrolovať s ďalšími, ako je prerušenie časovača. pretože ak je časovač podprogramu berie toľko času, že bude neustále v slučke, že only.will sa vrátiť do hlavnej slučky. --- Keshav [size = 2] [color = # 999999] Pridané po 3 minútach: [/color] [/size] Hej, zabudol povedať, aby INTF bit = 0, po vykonaní všetkých prerušení routine.I thnk to môže byť problém. - Keshav [size = 2] [color = # 999999] Pridané po 42 sekundách: [/color] [/size] Hej, zabudol povedať, aby INTF bit = 0, po vykonaní všetkých prerušení routine.I thnk to môže byť problém. - Keshav [size = 2] [color = # 999999] Pridané po 1 minút: [/color] [/size] Hej, zabudol povedať, aby INTF bit = 0, po vykonaní všetkých prerušení routine.I thnk to môže byť problém. - Keshav

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back