L
lasportiva
Guest
Snažím sa modelu koplanárne vlnovody (CPW) v hornej časti substrátu kremíka (~ 500um), s tenkou vrstvou oxidu (~ 10 um) pomocou Agilent Momentum. Ja som reprezentovať CPWs pomocou slotu štruktúr (nie pásy) na metalizácia vrstve. Ak som simulovať CPW len na kremíkovom substráte bez vrstva kysličníka, hybnosť je schopný spočítať port impedancia, ktorá zodpovedá dobre s ostatnými riešiteľmi. Avšak, keď pridám tenkú vrstvu oxidu, hybnosť nie je schopný vypočítať impedancia a namiesto toho, aby predvolené 50 ohmov. Mám nasledujúce upozornenie: - Uzemnená koplanárne portline impedancia nebolo možné vypočítať. pokračovanie simulácie Zo = 50 Ohm - Port riešiteľ nedokázal spočítať šírenie konštantný a charakteristická impedancia. 50 ohm predvolené objaví v dátovom súbore som pôvodne myslel, je to preto, zo záberu problémov súvisiacich s tenkou vrstvu oxidu. Avšak som sa dôjde k rovnakým varovanie aj po zvýšení hrúbky vrstvy oxidu na 500um, takže to môže byť len čo do činenia s niekoľkými dielektrických vrstiev bez metalizáciou vrstvy medzi nimi. Existujú nejaké triky v hybnosti pri spustení simulácie s dvoma alebo viacerými dielektrických vrstiev, najmä tenkých dielektrických vrstiev v hornej časti silnejšie vrstvy? - LS