Prenosová rýchlosť UART mikrokontroléru

M

Mandar Thite

Guest
Ahoj všetci, ja som pri hľadaní mikroprocesor schopný prenosu dát na 4 Mbps cez UART. V prvom rade je možné prenášať dáta na tak vysokej rýchlosti cez UART, pokiaľ je to možné Môže mi niekto pomoct výberu mikrokontroléru. Ďakujem.

Dobrý deň! Myslím, že je príliš vysoká rýchlosť zaslať UART. Myslím, že nie je UC s rýchlosťou odoslania. Ak chcete odoslať s vyššou rýchlosťou, budete musieť použiť I2C alebo SPI odosielanie protokolov. veľa šťastia

SiLabs C8051F120 UART1 možné použiť až SYSCLK / 2 pre prenosové rýchlosti. S SYSCLK na 100 MHz, bude tak robiť 50 MBD.

[Quote = Mandara Thit] Ahoj všetci, ja som pri hľadaní mikroprocesor schopný prenosu dát na 4 Mbps cez UART. V prvom rade je možné prenášať dáta na tak vysokej rýchlosti cez UART, pokiaľ je to možné Môže mi niekto pomoct výberu mikrokontroléru. Ďakujem vám. [/Quote] Ja som neodpovedal na vašu otázku. Ale mohol si myslíte, že 2 z dvoch možností, ako? 1) Možno kódovať nespracované dáta? A potom dekódovať na inú stranu? Kódovanie a dekódovanie môže pomôcť znížiť veľkosť kódu. 2) Tak ďaleko od Ja viem, je suppport Ethernet 10 Mbps. UART nie je možné. Je potrebné viac dát piny, takže viac dát je možné prenášať v jeden čas.

Nemyslím si, že rýchlosť je možné v sériovom prenose bez hodín line. A dokonca s hodinovým línia je takmer všetko, čo sa stane záležitosťou na tej rýchlosti .. Nemôžete súčasne z dát cez hovorí 16 bit zbernicu?

4M BPS by mohla byť príliš vysoká pre PIC16 a PIC18,

4 Mbps sa príliš rýchlo pre všetky mikroradiče. Lepšie využitie FPGA zariadenia pre túto rýchlosť. vybrať Xilinx alebo Alter FPGA. dúfam, že to pomôže

Hele, keď si naozaj WNT pre prenos v tomto kurze, prečo nepoužívať I / O pinov namiesto UART

Ahoj chlapci, ak si myslíte, že v PIC16 alebo 8051 je to pravda, 4 MB / sec je príliš rýchly, ale ak si myslíte, že v ARM7, to nie je. Dalo by sa použiť LPC2103 beží na 64 MHz a to by vám presne 4 Mbit / s a ​​s FIFO, môžete dokonca použiť aj UARTs pri tej rýchlosti. Vzdialenosť, ktorú môžete ísť je pomerne krátka a že by nič iného môžete robiť, keď beží dva porty UART na 4 Mbit / s. Môžete sa pozrieť na informácie o LPC2103 na týchto stránkach http://www.lpc2000.com alebo na webových stránkach NXP. Bob

Ahoj, myslím, že to nie je možné používať UART takou rýchlosťou .. Najlepšia možnosť je USB ...

HI použitie Ds80C420 to urobiť pozri katalógový list pre ďalšie informácie S pozdravom Shakeel

Prečo nemôžete len tak SPI? UART je potrebné pre pripojenie k počítaču, ktorý nebude spracovávať niečo ako 4 MHz. Nezabudnite veľa mikrofóny hodiny divízie, napr: 16 MHz PIC skutočného vyhotovenia instrucitions na 4 MHz, žiadny spôsob, ako to môžete vyskúšať aj 4MHz bitrate 3 krát za bit. Navyše sa chýb sa cez strechu. USB a ďalšie vysokorýchlostné protokoly používajú diferenciálnej signallling z nejakého dôvodu. A ak si wan't RS232 úrovniach. zabudni na to, nie je tam žiadny čip typu MAX232, že tam bude spracovávať, že rýchlosť, nie je v poslednej dobe som sa díval rovnako.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back