prečo tranzistory s rovnakým W / L majú rozdielne výkonnosti?

K

Katrin

Guest
Teraz som za použitia technológie CMOS 0.35um
keď som použitie tranzistorov s rôznou šírku, ale rovnaký W / L pomer
Napríklad, transistor: W / L = 0.5um/0.5um, transistorB: W / L = 2um/2um
I zisťujú, že ich výkony sú veľmi odlišné

ale na druhej strane sa hovorí výkon tranzistorov MOS je určená hlavne jej W / L.teda tieto dva tranzistory by mali mať rovnakú výstupná charakteristika

ktorí by mohli pomôcť mi to vysvetliť?

aké vlastnosti ste pozorovať a ako sa bude líšiť, pretože krátke kanál účinky budú líšiť od predpokladaných správania dlhý kanál správania,

Deepa Napísal:

aké vlastnosti ste pozorovať a ako sa bude líšiť, pretože krátke kanál účinky budú líšiť od predpokladaných správania dlhý kanál správania,

Ak chcete pridať k čomu Deepa bolo uvedené vyššie, bude k dispozícii aj veľa parazitné kapacity pôsobiace v návrhu, ktorého hodnota bude závisieť na W a L a nie pomer W / L.

- Cmos_Dude

pre malé dĺžky, sú krátke kanál účinok, väčšiu Lambda, tj menšie vnútorný odpor, relatívne menej efektívna dĺžka
dlhá dĺžka tranzistor má väčšie parazitné kapacitné

Váš šírka tranzistora B je 4 krát väčšia ako tranzistorové A. gate-source kapacitné je úmerná šírke, teda aj 4 krát väčšia.Znižuje sa jednota získať priepustnosť tranzistor s faktorom 4.(neberie do úvahy dĺžku tranzistora)

to je docela dobrý postreh, že som len zriedka berú do úvahy.Vďaka za pripomenutie.

s pozrieť na rovníc žvanec justiify sú podobné.Ale tieto arent AC0
kaplan dosť, keď tranzistor je zmenšený do veľkosti (ostatné efekty sú hlboké)

zariadenie, kurz je potrebné

Katrin napísal:Deepa Napísal:

Odkazujeme na riadiacich rovníc pre dlhé a krátke kanál kanál.To bude vyriešiť váš problém aj parazitné komponenty zohrávať väčšiu úlohu, ako je gama, ktorý má rôzne hodnoty v krátkodobom i dlhodobom kanál kanál.
Tiež vďaka za pripomenutie tohto konceptu.

Vážení,
by sme mali vedieť, čo je charakteristické.ak je pre dc, myslím, že parazitné strop nemá vplyv na výsledok.dokonca aj za rovnaké w / l, dc charakteristika sa líšia vo veľkom rozsahu vzhľadom na rozdielne veľkosti, najmä, keď scalled až menšej veľkosti.
Dúfam, že to pomôže.

Tieto účinky sú v podstate kvôli dvom efekty

Široký kanál alebo dlhodobé účinky kanála (90%)
Halo efekt (10%)

pozdravy
Sarfraz

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back