Prečo sa TMR1 počítať dvakrát?

X

x_ngine

Guest
Ahoj všetci, pretože chcem sa naučiť Proteus, som vývoj jednoduchých obvodov s pic 16F877A písania firmware s Hi-tech Picco 9.50pl2. V súčasnej dobe sa snažím používať TMR1 vytvoriť 16-bitový čítač. Okruh som navrhol, je veľmi jednoduchý: spočíva v tlačidlo zapojené do RC0 s pull-up rezistor. Mojím cieľom je jednoducho vidieť, zvýšenie počtov v TMR1L, keď stlačíte tlačidlo. V tejto situácii predpokladám, že oscilátor medzi RC0 a RC1 by mala byť zakázaná, pretože nemám potrebu, aby sa niečo pohybuje, pretože som generovanie "hodiny", ktoré pomocou tlačidla. Problém je, že keď zakážete nastavenie oscilátora T1CON = 0b00000111 TMR1L sa zvýši dvakrát zakaždým som stlačte tlačidlo, a keď som activare oscilátora nastavenie T1CON = 0b00001111 všetko je v poriadku. Čo oscilátora robiť? Nevidím svoju úlohu v okruhu ... Je to aj preto, že sleduje vnútorný režim na datasheet 16F877A to zdá sa, že PIN RC0 je pripojený priamo k TMR1L bez priechodu oscilátora ... Pomôžte mi, prosím!

Myslel som, že v tomto prípade Proteus by neurobil analógovej simulácie na kolíky. Pokúsim sa Vaše návrhy a ja oznámi výsledok. Ďakujem. Bye [size = 2] [color = # 999999] Pridané po 2 hodinách 33 minút: [/color] [/size] som pripojil kondenzátor 100nF (I tryed ešte s väčšou z nich), z pinu na zem, ale situácia sa doesn "t zmeny, alebo povedať pravdu, že zmeny, ale len trochu ... Všimol som si, že teraz neexistuje žiadna pevná pravidlá pre krokoch: Niekedy je to zvyšuje o 2, inokedy tri ... Okrem toho, keď sa pozerám na čap osciloskopu vidím klasické RC exponenciálny priebeh. Rovnako ako predtým, problém zmizne, akonáhle som na Internally oscilátora.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back