Prečo sa tento filter má tak zlú priechodná útlm charakteristiky

Y

yorkyong

Guest
Môj návrh je Vlásenka mikropáskové pásmovým filtrom. FC = 3G BW = 300M myslím, že to možno považovať za bezstratový pasívne, ale ... , Kde sa ot prenosové pásmo, S11 je o 0 dB a S21 je o-30dB a viac, kde v prenosové pásmo, S11, je-10dB a S21 je-13dB! aké veľké priechodná útlm! tvaru db (S21), krivka je pekný, a priechodná strata je jediný problém. Sieťový analyzátor bol dobre kalibrované. Ako si mám vysvetliť, že | S11 | ^ 2 + | S21 | ^ 2 menej než 1 do priepustného pásma? A tam, kde energia je preč?

Čo podkladu používate? Možno je problém v dielektrické straty. Prosím, post tu filtra dizajn.

Opis vášho návrhu by bola užitočná. Možno sa budete môcť odoslať výkres filtra s rozmermi? Nezabudnite, aby substrát dát i (typ, hrúbka, epsilon-r).

Môžete sa pokúsiť simulovať filter žiadne 3D a 2.5D EM-Solver. A uvidíte, si EM-poľa vzor. Takže si môžete nájsť, kde sa strácajú HF energiu a nesúlad. Myslím, že váš návrh je zlý.

na borich: Mám spustiť simulácie a to ako v @ DS a @ nsoft ensmble. Zhodujú sa tiež, či odpor vodiča je považovaný za, alebo nie. Keď za stratu kovu, je -3 ~-4dB priechodná útlm. na goxy a GaAs nie som si istý, názov substrátu. To je obyčajný a lacný materiál, pretože filter nie je určená pre vážne účely. ER = 2,65, hrúbka 0,3 mm = Filter rozmer: všetky stopy 0,2 mm šírky. Vstupné a výstupné stopy 0,8 mm pre 50Ohm priestory zľava do stredu, sú 0,2, 1,0, 0,35, 1,0, 0,4, 1,1 mm ich dĺžka je 17,2 som nepochyboval s dielektrickými stratami. Ale niektorí ďalší prevedeniach pomocou rovnakého substrátu má dobrý výkon.

Ahoj, budem sa snažiť, aby simulovali filter neskôr, dám vám vedieť, moje výsledky. Dovtedy môžete checl v nasledujúcom článku: "2,6 GHz mikropáskového Vlásenka filter dizajn pomocou CAD a EDA Tools" môžete d / l od "hxxp: / / img.cmpnet.com/edtn/europe/mwee/pdf/Nov1 . pdf podobný článok sa objavil v aplikovanej mikrovlnnej a Wireless. Tiež tam bol starší appnote pre Serenade (Ansoft / ComSoft) "pomocou Serenade vývojové prostredie pre návrh mikropáskového Vlásenka filter pre 1900MHz bezdrôtové PCS Band." Nepovažujem už článok na webe, ale ak ju budete potrebovať budem posielať to. Tiež som sa súbory projektu tiež. Vrátim sa s výsledkami simulácie. rgds, Al

Ahoj, som Er = 2,65, H = 0,3 mm, t = 0,035 mm pre simuláciu, a ja som zúžené vstup pre zodpovedajúcu in / out liniek. Aj simulovať lineárne simulátoru, optimalizované, a potom som spustenie simulátore EM. Výsledky nie sú tak zlé. Pozrite sa na nižšie uvedené obrázky. Skontrolujte, či váš návrh, pre oko na ruky U zložené. Tiež by diskontinuita na I / O a 50 ohm linky byť problém. rgds, Al lila + modrá stopa = lineárne simulácie, červené a zelené EM

Je možné, že strata je spôsobená pripojením k SMA mikropáskové? Len som spájky je na špičke SMA. A doklady o túto problematiku sa očakáva. Príspevok, prosím o málo downlod bodov.

S11 parameter fillter je o 10 dB a môže byť lepšie, ale S12 je v poriadku. Pozrite sa do grafiky Napísal nižšie. Takže problém nie je v dizajne. Pin konektor SMA by mala byť krátka. Tiež skontrolujte konektory 50Ohm mikropáskové vedenie namiesto toho filtra. BTW. Tu 30points
filpar.gif

na goxy thx za body dôvod, prečo nemôžem zlepšiť väčšia je výroba limit stopy a medzery. Obaja sú minimum 0,2 mm

Dobrý deň, môžete zvýšiť ju ohromujúci vnútorné súčasti vlásence.

Čo ste v prostredí "Ja len spájka je na špičke SMA." ? Ak nechcete mať správne uzemnenie pre SMA konektorom svoj signál zažije veľkou stratou, takže konektor telo musí byť dobre pripojený k zemi. Na 3 GHz, môžete si byť úplne istí, že dĺžka konektora tip nemá žiadne väčšie problémy. To je najlepšie používať mikropáskové SMAS s plochou špičkou a medzery vložiť doske, takže si môžete v easilly spájky je na palubu dostať dobré krajine. S pozdravom

To je SMA konektor použiť pre prepojenie do predstavenstva: http://www.conec.com/section24/s1/drw/009.pdf záložka šírka je 1.27 mm, trochu príliš široké dokonale ladí 0.8 mm 50 ohm rozchod kolies vášho návrhu. Ale nemali by dávať žiadne významné nezhody na 3 koncertoch. SMA konektor orgán musí byť pripájané priamo k zemi lietadlo Cu svoje mikropáskového filtra rady. Som úspešne používal tento druh testu konektorov komisie pre mikropáskové obvody do asi 10 koncertov.

[Jasné, môžete použiť tento konektor Xband, ale máte na zápas konektor pre linku 50 ohm mikropáskové. Prechod z 50 ohm koaxiálny do 50 ohm mikropáskové môže spôsobiť na 3GHz zlý útlm (-16-14dB). Máte prerušenia koaxiálneho PIN do šírky mikropáskového + diskontinuity umelé krajiny + poľa aj koaxiálny kábel je celkom symetrický, zatiaľ čo vo väčšine mikropáskové pole je v substráte, pri nízkej frekvencii sa dostanete rozumné RL, ale vyššie máte vo frekvencii RL bude horšie. (Skúste vynásobením PSV tohto konektora s PSV navrhovaného filtra. Teraz hlavné straty v prípade straty vedení + dielektrické Ak si neželáte, RF substrátom. Ak chcete minimalizovať straty používať nízkou dielektrickou materiálu a nízkej impedancie úrovni rezonátory . Môžete tiež použiť silnejší materiál pre podklad.

Merané S11 vo vás dizajn nie je tak dobrý. Ale S21 by nemal byť tak zlé, aj keď v tejto hodnote S11 dielektrické straty filtra v tomto frekvenčnom pásme by nemal byť tak veľký, ak použijete vhodný substrát pre RF / mikrovlnnej rúry.

Myslím, že váš problém je zlý vstup zodpovedajúce. Snažte sa používať zúžené vstupu.

Navrhujem, aby ste sa vzťahujú ku knihe "mikropáskové filtre pre RF / mikrovlnnej aplikácie". A výkon, ktorý musí vziať do úvahy SMA konektory, výrobná chyba, a tak ďalej. : D:)

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back