Prečo je jeden port sa s otvoreným kolektorom. & Y použiť pullup bydliska

M

myths

Guest
Ahoj guyz ... IMA nováčik v oblasti vstavaných ... Čítal som záchvat 8051 procesory ... a m Havin pochýb o tom, v tom, že otvoreným kolektorom portu ... v skutočnosti nie som schopný dostať dôvod, prečo sa to robilo otvoreným kolektorom n sme použiť vytiahnuť rezistor .. myslím, že WÜD b nejaký dôvod, prečo to na ... 1 dôvod, prečo si myslím, je, aby to použiť ako obojsmerný portu .... niekto môže plz povedz mi, či im opraviť alebo je tam iný dôvod? plzzzz mi [/b]

Existujú dva hlavné dôvody pre otvoreným kolektorom výstupy. Prvá je jednoduché obojsmerné signalizácia, ako ste spomenul. Druhým je umožniť autobusu oblúk. s viac čipy visí na rovnakom drôtu. Čipy na autobus, ktorý je aktívny opustí svoje výstupy otvorené, a tak nemožno načítať v rade pre ostatné sa snažia komunikovať.

Vďaka Lott .... , Ale nie som schopný pochopiť úplne .... môže u plzzzz spracovať to trochu .. ešte raz vďaka

[Quote = banjo] Existujú dva hlavné dôvody pre otvorenú vypúšťací výstupy. Prvá je jednoduché obojsmerné signalizácia, ako ste spomenul. [/Quote] Prítomnosť alebo neprítomnosť výstupov s otvoreným kolektorom nezáleží na tom, pre obojsmerné signalizácie. Pozrite sa na porty P1, P2 a P3 - je možné použiť obojsmernú signály na ne, ale tieto porty nemajú výstupy s otvoreným kolektorom (v štandarde C51). [Quote = banjo] Druhý je umožniť autobusu oblúk. s viac čipy visí na rovnakom drôtu. Čipy na autobus, ktorý je aktívny opustí svoje výstupy otvorené, a tak nemožno načítať v rade pre ostatné snaží sa komunikovať. [/Quote] To je možné urobiť bez otvoreným kolektorom portu.

Myslím, že ste vynechal môj bod. Povedal som otvoreným kolektorom hlavné pre jednoduché obojsmerné signalizácie. Nepovedal som, že to bolo nutné. Je to jednoduché, pretože si nemusíte pamätať explicitne zapnúť výstupy zapínať a vypínať. Pre viac čip systémovou zbernicou. S otvoreným kolektorom je prednostné, pretože si môžete ľahko zistiť zbernicu. S otvoreným kolektorom, v prípade uvoľnenia autobusu napísať "1" a potom sa vzorka PIN a zistíte, že to bude "0", viete, ďalší čip je už v autobuse. Ak sa pokúsite to s bežnými vodičmi máte nejaký čas, kde sú dvaja jazdci na rovnakom riadku. Tiež s pravidelnými vodičovi, vystavujete sa riziku silného vodiča prevažujúci slabší a chýba detekcia kolízií. Nakoniec som úplne zabudla Ďalším dôvodom odvodňovacie priekopa. To umožňuje jednoduchý prevod medzi logické rodiny. Predpokladajme, že chcem poslať sériové dáta z 5V 8051 na 2,5 čipu. Ak je 2,5 čip nie je 5V tolerantné k jeho vývody IO, budem k poškodeniu časti. Avšak, ak môžem použiť výstup s otvoreným kolektorom a použiť pullup odpor na 2,5 V namiesto 5V, potom môžem rozhranie bez problémov.

S otvoreným kolektorom alebo s otvoreným kolektorom je len spôsob, ako povedať, že si nalepil FET (mozgov) alebo BJT (kolektora) na výstupe z logiky čipu. To umožňuje dve veci. Jeden môžete mať káblové alebo nastavenia, ako u iných zariadení, a dva, môžete riadiť iné výstupy s oveľa vyšším napätia. 7406 TTL zariadenie bude spracovávať 30V zariadenia napríklad, to nie je zlé vzhľadom k TTL logických úrovní. Samozrejme, že treba ísť do vysokej impedancie zariadenia, ako je operačný zosilňovač alebo komparátor, pretože to potrebuje pullup odpor k práci (myslím delič napätia).

Ahoj Ďakujem všetkým za vedenie ma ..... tak ako tak okrem všetkých uvedených dôvodov u PPL mám o dôvod viac .... vlastne otvoreným kolektorom stavu pomáha pri zvyšovaní ventilátor a vybiehajú ... Hodnota vytiahnuť rezistor rozhodnúť vybiehajú, ventilátor .... thnx znovu

To je obvius môj priateľ. pomocou vonkajších odporov môžeme zdrojom viac prúdu do záťaže, a to je pre benefith uc.in nové zjednotenej komunikácie sa môžeme aktívne Internally vytiahnuť a použiť externú pullup odpor zakázať a vnútorné.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back