Prečo fáze operačný zosilňovač zvyšuje na krátku dobu a potom sa zníži?

F

firsttimedesigning

Guest
Som návrhu OZ, ale OZ fáze vyzerá divne .... nájdete v priloženom súbore. Prečo fáze operačný zosilňovač zvýšenie krátku chvíľu a potom klesla? Za normálnych okolností, bude mať fáza buď ponechať, alebo zostať konštantná klesajúci ... ale rastie? Znamená to, že operačný zosilňovač nie je stabilný?

Ahoj, to záleží na zisku postava operačný zosilňovač, ktorý ste si pripojiť, ale ako fáza číslo hovorí, že majú nulovú blízko prvej pole position v obvode (pole-nula kabátec), a ak sú blízko seba by sa časové správanie nejaké problémy. Obvykle kabátec vychádza z nesúladu v pólu nulovej kompenzácie kvôli výrobnej tolerancie, alebo je spôsobená frekvencia obmedzenie prúdu zrkadlá, ak sú používané pre diferenciálne-k-jeden prevod, alebo pochádza z doprednou kondenzátora napätie nasledovníka. Prítomnosť pole nulové kabátec nemá podstatnejší vplyv na frekvenčnú charakteristiku v uzavretej slučke zosilňovače, ale to môže výrazne zmeniť čas odozvy. Napriek tomu je možné pole-zero kabátca byť použité na vyrovnanie OTA [1], a tiež audio aplikácie, v ktorých je veľký zisk potrebné, bez toho, aby príliš veľkú šírku pásma jednoty zisk [2]. [1] Analýza a kompenzácie dvojpólovej zosilňovače s poľa-zero kabátec Palmisano, G., Palumbo, G., TCAS1 1999. Tento dokument je tu: [2] High-linearity 50-Ck CMOS Diferenciálny ovládač pre ISDN aplikácie Castello R. et al. JSSC 1991. Mám pripojí tento dokument.

Veľmi vám ďakujem za to, že podrobné vysvetlenie .... Myslím, že som si to teraz ...

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back