Prúdové zrkadlo otázky

H

houly

Guest
Dobrý deň, chcel by som navrhnúť jednoduchý prúdové zrkadlo s tranzistormi NPN uzavreté. Impedancia môj náklad je 50 ohm odpor a ja by chcel konštantný prúd 3,6 mA. Tak som vypočítať odpor k ktorých referenčné prúd, ktorý je R = (6-0,7) / 3.6E-3 = 1.47k. Ja simuláciu s jednoduchou 2N2222, ale výsledok je o 3% missmatch, bol som prekvapený, chudobných prispôsobenie obvodu ... sa jedná o chybu vo výške 3,7%, medzi referenčným a prúd záťaže, je to normálne? Umiestnením odporu na žiariče sa zdá byť lepší, ale ja neviem prečo, mohli by ste prosím vysvetliť? Skúšal som aj ďalšie klasický okruh tým, tretina tranzistora potopiť Beta menej prúdu na odkaz ... , Ale výsledok nie je lepší: to dá 160μA missmatch => 4,2%, dúfam, že mi pomôže lepšie pochopiť ...

Myslím si, že nie ste účtovný rozdiel v VCE. Keď sa pozriete na odvodenie pre aktuálny zrkadlo okruhu v knihe uvidíte, že pomer nie je jedna ku jednej, ale to môže byť tesné. 4% sa zdá byť dobré, ja som za predpokladu, že si myslíte, že pomer by mal byť 1 1. Pokúsite Ak na vykonanie tohto v reálnom svete veci, ako je TK sa bude pliesť do cesty, a 5-10% je primerané bez akejkoľvek snahy na nápravu problémov.

Čoskoro efekt. Takáto výnimka pre vca rozdiel asi 5 resp. 4V je úplne normálne, dokonca aj prekvapivo nízke. Pozri tento príklad (pre celkom iný BJT), kde by ste si nesúlad> 5%: View attachment 64534

Dobrý deň Erikl, cmontoya, díky moc za vaše odpovede a odkaz, môže byť užitočné k lepšiemu pochopeniu súčasnej zrkadlo a na začiatku účinku tranzistora. V prípade skorých efekt, Pamätám si len, že kolektorový prúd rastie s vca miesto priamky charakteristikou. Ale je to ranne efekt, ktorý ovplyvňuje výkon druhého schémy? Myslím, že od tranzistora pomôcť odkazu prúd tranzistora, aby malý prúd do bázy Q1, myslím, že aktuálne informácie o základni by bolo veľmi blízko na 1. a 2. štvrťrok, a preto kolektorového prúdu taky, ale som prekvapený Výsledkom simulácie, ale nezdá sa, že zlepšenie na všetkých! Myslíte si, že je skoro tom, že vplyv na výkon z druhého Cmontoya, musím zvýšiť stupeň a realizáciu (máte pravdu), TK, ale ja naozaj nemám prax v oblasti IT, máte nejaké knihy, alebo aplikácie na vedomie, že mi pomôže realizovať TK pre tento typ okruhu? Díky moc za vysvetlenie.

... Je to ranne efekt, ktorý ovplyvňuje výkon druhého schémy? Myslím, že od tranzistora pomôcť odkazu prúd tranzistora, aby malý prúd do bázy Q1, myslím, že aktuálne informácie o základni by bolo veľmi blízko na 1. a 2. štvrťrok, a preto kolektorového prúdu taky, ale som prekvapený Výsledkom simulácie, ale nezdá sa, že zlepšenie na všetkých! Myslíte si, že je skoro tom, že vplyv na výkon z druhého
Jasne! Vaše V BE generovanie tranzistor 2. štvrťroku sa V CE ≈ 1.26V, pričom zrkadlo tranzistor 1. štvrťroku sa V CE ≈ 5.8V. Čoskoro efekt!

Dobrý deň Erikl, díky moc za pomoc, máš pravdu, že je to skoro efekt:)

Správne. Ak chcete, menšie odchýlky, musíte sa starať o čo najväčšiu rovnakú V CE napätie súčasného generovanie / obmedzenia tranzistorov. To si vyžaduje niekoľko tranzistorov, SEG nižšie:

Dobrý deň Erikl, díky moc za vaše schémy, som sa snažil s odpory umiestnené na výrobcov k znižovaniu napätia, VCE, zdá sa do práce. Nesnažil som sa ešte vaše príklady, ale mám veľký záujem o vaše schémy, budem sa čoskoro spätnú väzbu, ak nebudem rozumieť správanie pridanej tranzistorov. díky moc

Tiež som sa snažil s odpory umiestnené na výrobcov k znižovaniu VCE napätie.
Hlavným účinkom ďalších "degenerácii" emitor odporu je spätná väzba, okrem iného zvýšenie výkonu odpor, a tým znižuje Čoskoro efekt. Vy ste spomenul skutočným cieľom vašej experimentov. Ak sú skutočné zameranie obvodu, je tiež treba myslieť na skutočné tranzistora parametre, napr predvídateľný tranzistor zodpovedajúce a dostupné komponenty v príslušnej technológii. Availiability presných odporov môže byť napr obmedzený. V jednotlivých tranzistorových dizajn, všetky pokusy o vyrovnanie sú neplatné rovnako.

Dobrý deň, MKO, musím navrhnúť nízka hlučnosť ku skresleniu fotovodivý senzor. Chcel by som porovnať výkon jednoduchých odporu polarizácie (regulátor zaistiť nízku hlučnosť zdroj napätia a odporu použiť chceli prúd snímača) a generátor prúdu (ako prúdové zrkadlo) k minimalizácii hluku javisko polarizácie. Musím MAT12 tranzistory vyskúšať túto architektúru (a dúfam, že sa PNP (MAT03) verzia čoskoro). Rád by som tiež vyskúšať tento tranzistor 2 stupne nastavenia pary, ako je táto: To umožní, aby poskytovali lepšiu odolnosť proti rušeniu z napájanie koľají, neviem, či je to relevantné pre hluk, ktorý pochádza z pridanej tranzistorov pre túto architektúru. Je to len nápad, som sa otestovať, a to ešte urobiť zlepšenie opraviť Čoskoro vplyv na tejto architektúre.

Toto povolenie pre lepšiu odolnosť proti rušeniu z napájanie koľají, neviem, či je to relevantné pre hluk, ktorý pochádza z tranzistorov pridané pre túto architektúru.
nejednoznačnosti pojmu šum [ / I] môže byť problém. Ak ste v blízkosti svojej senzor hlukové limity, bude tranzistor šum pravdepodobne vážny problém, a silnou proti základným prúdových zrkadiel ako zaujatosť zdrojov. Degenerovala prúdových zrkadiel môže fungovať lepšie, jednoduché zaťaženie rezistorov pracovať s dostatočným napätím sú pravdepodobne lepšie. Navrhujem, aby získali prehľad o jednotlivých zdroje hluku príspevok v analýze SPICE hluk alebo peform rúk výpočtu s ohľadom na základné hluku vzťahy semicoductor obvodov.

No, mám veľký záujem o ručné výpočet hluku pre tento typ okruhu, pretože som sa veľmi dobre oboznámení s rovnocenným tranzistora okolitý šum a to by mohlo byť veľmi dobré cvičenie sa dozviete, ako môžem spočítať to. Mohli by ste prosím, pomôžte mi určiť zodpovedajúci okolitý šum v posledných architektúry?

Je potrebné zvážiť tranzistora hluk výstrelu prvého poriadku odhad. Po druhé základné odolnosť a blikanie by mali byť doplnené. Pre nízke frekvencie, dá blikanie (1 / f) hluk je hrozný.

Dobrý deň, budem robiť analýzu ručne prvého poriadku odhad, ale mám otázku ohľadom hluku simulácie pre tento typ okruhu (žiadny vstup, iba výstup) Pspice Spýtaj sa ma zdrojom hluku analýzu, ako môžem robiť ...?

Pspice Spýtaj sa ma zdrojom hluku analýzu, ako to mám urobiť ...?
Pre vyššie uvedené schéma by som navrhnúť použiť na stred vinutia svojej R5 (pomocou dvoch 1,5 k odpory v sérii). BTW: Váš schéma nerieši aktuálne odchýlky v dôsledku predčasného efekt, ale myslím, že toto by nemalo byť vašou hlavnou prioritou. Prečo - Myslíte si, že - tieto prúdy by mali byť rovnaké na všetkých?

Pspice Spýtaj sa ma zdrojom hluku analýzu, ako to mám urobiť ...?
V tomto prípade by som miesto zodpovedá obvodu (odpor so zdrojom radu napätia) na fotovodivý senzora. Hluk množstva možno vypočítať potom s odkazom na tento zdroj napätia. Bez snímača reprezentáciu, môžete umiestniť zdroj striedavého prúdu paralelne k výstupu obvodu.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back