Power-OR obvode Help Prosím

N

NVergunst

Guest
Ja som v núdzi obvode, ktorý mi umožňuje mať napájanie 5V a 15V napájanie kŕmiť rovnakú Vin uzla SMPS. Použil som spoločná katóda diódy (Vishay SS8P4C-M3/86A) a jednoducho viazaná 5V k anóde 1 a 12V na anóde 2, s katódou ísť na vstup SMPS. Pri napájaní z 12V (anóda 2), napájanie 5V pin (anóda 1) ide do 12V. Uvedomujem si, že je späť prúdy cez diódu, ale nie sú zanedbateľné. Aj vyprážané iné zariadenia (zásobovanie 5V), keď som ju zapojil do a to už poháňané 12V. Takže by som rád, aby to nikdy nestane samozrejme. Môj výskum ukazuje, že musím urobiť "power Oring" obvod, ktorý umožňuje použitie FET v ideálnej situácii dióda typu. Má niekto základná schéma pre odkaz? Existujú trieda čipy tam, že to urobiť? Lineárne robí niektoré čipy, ale Vin minimum je 9v na tie, ktoré zvládne 15v, a maximálnu Vin je menšie ako 15V na tie, ktoré zvládne 5V. Prečo tento dióda aby také nebezpečné backfeeding? Je to len zlá voľba zložky, ale dizajn je ok? Vidím power-Oring diódy po celú dobu v schém. Akýkoľvek pomôcť chcel by som byť ocenil. Ďakujem!

... tam je staré prúdy cez diódu, ale nie sú zanedbateľné. Aj vyprážané ďalšie zariadenia ...
Záleží na tom, čo považujete za "NOT zanedbateľné". Schottkyho diódy tohto priepustného prúdu Hodnotenie zvyčajne poskytujú opačné prúdy niekoľko stoviek μAs (pri izbovej teplote; mAs @ vysoké teploty).
Prečo sa to dióda aby také nebezpečné backfeeding? Je to len zlá voľba zložky, ale dizajn je ok?
Áno, dizajn je ok. Tie by mali byť buď starať o svoje napájanie, aby sa mohli postaviť túto spätného prúdu (napr. pomocou vhodného Z-dióda paralelne k jeho výkonu, tj na anóde strane vášho OR-ing schottkys), alebo budete mať vyššie napätie strata spojovacích diód std, ktoré odmení oveľa menej spätný prúd.

Power prepínanie FET je vhodnejšie, ak potrebujete v blízkosti nuly poklesu napätia. Ale FET sú vedení obojsmerne, takže nemôžu pracovať samostatne riadené.

Záleží na tom, čo považujete za "NOT zanedbateľné". Schottkyho diódy tohto priepustného prúdu Hodnotenie zvyčajne poskytujú opačné prúdy niekoľko stoviek μAs (pri izbovej teplote; mAs @ vysoké teploty). Áno, dizajn je ok. Tie by mali byť buď starať o svoje napájanie, aby sa mohli postaviť túto spätného prúdu (napr. pomocou vhodného Z-dióda paralelne k jeho výkonu, tj na anóde strane vášho OR-ing schottkys), alebo budete mať vyššie napätie strata diód std križovatky, ktoré odmení oveľa menej spätný prúd.
Ja by som potrebovať zenerove diódy s nízkym dosť zase na prúd, ktorý by mal "vždy" byť na, dostatočne vysoké, aby vydržali maximálny spätný prúd správne ? Nemám naozaj potrebujú nízke dopredu pokles napätia, ale backfeeding nie je prijateľné. Takže potrebujem naozaj nízky spätný prúd. Ak 5V je na čo je 12V napájanie, a ja si povedal 10uA z 12V Späť cez diódu, ako sa tento efekt 5V napájanie? Čo to vlastne robia? Z môjho predchádzajúceho pokusu, bolo 5V rail priniesol až 12V. Takže zenerove 5V, ktorý sa zapne pri <10uA je nutné správne? A pretože zenerove nikdy vykonávať, ak je backfed z Oring napájania, nemám naozaj potrebujete aktuálnu obmedzujúce rezistor na Zener vpravo?

Ja naozaj potrebujete nízku dopredu pokles napätia, ale backfeeding nie je prijateľné.
môžete použiť bežné Si usmerňovacie diódy miesto Schottky. Majú veľmi nízky spätný prúd.

Takže čo sa vlastne stane, keď 10uA na železnici 12V prechádza späť do lišty 5V? Má železničnej 5V vyskúšať a ísť do 12V, alebo čo sa stane? Ako sa vám modelovať to? V ideálnom prípade chcem, aby to vždy 5V, len nejako hodiť, že prúd k zemi, čo tuším je to, čo je pre Zener. Ale čo keď zenerove zapne pri 10uA a len 9uA prejde?

HI, myslím, že vaše Zenerova dióda by vyriešil tento problém, skúste a pripojiť ako regulátora napätia si výstupné napätie should'nt presahujú napätie zenerove.

Najjednoduchšie riešenie je zmeniť 5V napájanie pre spracovanie 10 alebo 100 uA spätný prúd bezpečne. Nepovedal si nič o zúčastnených napájacích zdrojov, takže nikto nemôže povedať, ako modelovať vplyv.

Ak pripojíte 1K rezistor na výstupe z 5V, bude 10uA klesne 10mV cez to tak bude ignorovať prakticky všetko elektronické. Úprimný

najjednoduchšie riešenie je zmeniť 5V napájanie pre spracovanie 10 alebo 100 uA spätný prúd bezpečne. Nepovedal si nič o zúčastnených napájacích zdrojov, takže nikto nemôže povedať, ako modelovať vplyv.
napájanie 5V je z zbernicu USB. Môžem len zmeniť to, čo vyjde na kábel pre periférne. 12v zdroj môže byť niečo ako bradavice stene alebo batérie medzi 5 a 18 voltov.
Ak pripojíte 1K rezistor na výstupe z 5V, bude 10uA klesne 10mV cez to tak bude ignorovať prakticky všetko elektronické. Frank
A ani cez, myslíš v sérii s 5V? 10uA * 1kohm = 10mV. Takže: 5V ---> 1k ---> anóda ORing dióda -> katódu ORing dióda -> interný napájací systém -> load -> zem

A ani cez, myslíš v sérii s 5V? 10uA * 1kohm = 10mV.
No Súbežne s 5V je myslené. Ja by som použiť 5.6V (5V6) Z-dióda miesto (paralelne, i).

Takže spadnutie z anódy 5V by 1k na zem? Vidím to fungovať, ak 5V je plávajúca alebo odpojený. Potom sa všetci dozadu prúd bude smerovať k zemi a všetci sú šťastní. Avšak, 5V takmer nikdy neaktívne. Tak to je tlačí medzi 100mA a 500mA @ 5V po tejto ceste, aj keď nepotrebujem ju na. Je to veľmi náročné dodávky, a nemôže vydržať moc zjavne. Ak je to váš prípad, potom ako bude odpor práce? Včera som upravil svoj schéma na:
diodeor.jpg
Mal by som zmeniť diódy s 2 individuálne Si diódy. Avšak po prečítaní mojej vnútornej energie subcircuit, nemyslím si, že by som mohol zvládnuť celú 0.7V pokles. Možno dióda Si na sile steny, a FET napájanie USB?

1k odpor bude spotrebovávať 5mA pri 5V, ktoré ďaleko nad predvídateľnými prúdy diód únik ekologickým a zvýšených teplôt.
Tak to je tlačí medzi 100mA a 500mA @ 5V po tejto ceste, aj keď nepotrebujem ju.
To je nezmysel. VUSB napájanie bude jediným zdrojom prúdu, v prípade, že je napätie 5V alebo nižšia, pretože je to napätie sa reguluje. Typicky, bude odpor absorbovať 100 uA zvodový prúd a čerpať 4,9 ma od napájania USB.

Čo som mal na mysli to, že v prípade, že 12V napájanie nie je pripojené, potom 5V USB bude získavanie 5mA len napájanie tohto odpor k zemi. Ak je pripojený 12V, ako je to, čo prúd ak klesne modelovať? Čo je zastaviť 5V dodávať 5 mA pre odpor a že 10uA pri 12V mať kam ísť ...

Takže stačí použiť 5V6 Z-dióda riešenie (miesto 1k odpor) a všetko je v poriadku! Z-dióda nebude odoberajú prúd z napájania USB, a to bude ľahko prehltnúť 1 .. 10 .. 100μA reverznej prúd cez diódu Schottkyho a stále USB výstup na ≈ 5.6V. [COLOR = "Silver"] [SIZE = 1] ---------- Post pridanej v 18:23 ---- ------ Predchádzajúci príspevok bol v 17:55 ---------- [/SIZE] [/COLOR]
... Nemyslím si, že by som mohol zvládnuť celú 0.7V pokles. Možno dióda Si na sile steny, a FET na napájanie cez USB?
A FET potreby kontrolné, as [URL = "http://www.edaboard.com/thread197151.html # post827365"] MKO upozornil vyššie [/URL]. Prečo zostať u diódy Schottkyho? Navrhol Z-dióda na výstupe USB bude udržiavať ju na bezpečné úrovni.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back