N
NVergunst
Guest
Ja som v núdzi obvode, ktorý mi umožňuje mať napájanie 5V a 15V napájanie kŕmiť rovnakú Vin uzla SMPS. Použil som spoločná katóda diódy (Vishay SS8P4C-M3/86A) a jednoducho viazaná 5V k anóde 1 a 12V na anóde 2, s katódou ísť na vstup SMPS. Pri napájaní z 12V (anóda 2), napájanie 5V pin (anóda 1) ide do 12V. Uvedomujem si, že je späť prúdy cez diódu, ale nie sú zanedbateľné. Aj vyprážané iné zariadenia (zásobovanie 5V), keď som ju zapojil do a to už poháňané 12V. Takže by som rád, aby to nikdy nestane samozrejme. Môj výskum ukazuje, že musím urobiť "power Oring" obvod, ktorý umožňuje použitie FET v ideálnej situácii dióda typu. Má niekto základná schéma pre odkaz? Existujú trieda čipy tam, že to urobiť? Lineárne robí niektoré čipy, ale Vin minimum je 9v na tie, ktoré zvládne 15v, a maximálnu Vin je menšie ako 15V na tie, ktoré zvládne 5V. Prečo tento dióda aby také nebezpečné backfeeding? Je to len zlá voľba zložky, ale dizajn je ok? Vidím power-Oring diódy po celú dobu v schém. Akýkoľvek pomôcť chcel by som byť ocenil. Ďakujem!