Použitie PNP tranzistor ako disk swichto relé

S

snaku

Guest
Ahoj všetci, mám riadiť relé (ktorý potrebuje 5V a 30mA) pomocou PNP tranzistor. Dávam 12 V na tranzistora. Chcem 5V s 30 mA ako výstup na kolektora. Ako môžem dosiahnuť?? Prosím, pomôžte mi.

Môžete použiť rezistor je séria s nákladom, pre výpočet hodnoty využitie (12V-5V) / 30mA = 233 ohm To je odpor vypočítaný mať úbytok napätia 7V @ 30mA, ak je prúd nižšia ako výstupné napätie bude vyššia, v prípade, že prúd je vyššia, ako je napätie bude nižšia. POZNÁMKA že je to vhodné pre LED, relé atď, ale nie je pre digitálne čipy , ktoré potrebujú 5V (MCU alebo ADC, atď), takže ak chcete kŕmiť akékoľvek čipu použiť 5V regulátor. Alex

Ahoj Alex, vďaka za ur rýchlu odpoveď. Som desinged obvode zmeniť polaritu relé v závislosti na LDR (Light Dependent Resistor) výstup. Mám pripojený na okruhu obraz. Prosím, dajte mi vedieť, či to funguje. Vďaka

Nepoužívate LDR spôsobom je potrebné, aj v tranzistora, keď je zaťaženie pripojený k vysielaču a potom je výstupné napätie je vždy o 0,7 vyššie na PNP alebo 0,7 nižšia NPN pred napätím základne. Pozrite sa na [url = http://www.kpsec.freeuk.com/trancirc.htm] Tranzistorové obvody [/url] je má nejaké dobré informácie, a tiež správne LDR obvod takmer na konci stránky Alex

Práve som vám ukáže LDR ako blok diagram.It dáva ktorejkoľvek 5V alebo 0V. Takže žiadny problém s tým. Som navrhol rovnaký okruh pomocou NPN tranzistor (Ospravedlňujem sa za zlú image). Mám pripojený okruh. Keď som sa snažil použiť PNP tranzistor som zmätený. V mojej žiadosti, keď som sa použiť PNP tranzistor, môže byť zaťaženie nesmie byť v sérii s prúdové obmedzenie odporu na kolektore strane. Vzhľadom k tomu, dva konce ochrany je pripojené k dvom rôznym tranzistory. Ako mám ísť o dizajne s PNP tranzistor? Vďaka Naveen.

Nevidím potrebu druhého tranzistora, prečo používať to? Teraz, o napätie, výstup vášho tranzistora je z vysielača, bude emitor v PNP byť Vbase 0,7 v tak pre 5V to bude asi 5.7v. Hlavným problémom je, že nemôžete vypnúť PNP tranzistor pomocou 0/5v na základňu, pretože v oboch prípadoch máte VBE napätie nad 0.7V (12V-0V = 12V alebo 12V-5V = 7). Ak si napriek tomu chcete urobiť s PNP potom máte tiež použiť NPN, ktoré riadia, aby PNP (s 12V), takže je možné vypnúť Alex

Prepáč, že som pripojený obvod omylom v predchádzajúcom príspevku, môžete použiť niečo také [PRIPOJIŤ = CONFIG] 54895 [/attach] Alternatívou by bolo iba s jedným tranzistorom NPN, ale chcete, aby to s PNP. Alex

Som použil druhého tranzistora, pretože keď jeden koniec relé je 5v druhý koniec by mal byť 0V a vice versa.So keď jeden tranzistor chová ako zdroj, druhý tranzistor funguje ako pohlcovač a naopak. Vďaka za vaše odpovede. Naveen

Ja stále nechápem, účel použitia tranzistorov v oboch koncoch cievky, prečo chceš byť schopní zvrátiť napätie cievky? Môžete pripojiť jeden koniec ku kladnému napájanie alebo GND a riadiť druhú stranu cievky s tranzistorom, pozri môj príklad v mojom predchádzajúcom príspevku. Alex

V skutočnosti je výstup je uvedený na module, ktorý má relé a otvorený úzke brány usporiadanie. Brána bude uzavretý, ak je relé kŕmené jednej polarity a otvorí sa, keď sa obráti polarity. Ja vlastne neviem, vnútorné podrobnosti o tomto module. Som mal dizajn založený na požiadavke som práve povedal. A ja som mal PNP tranzistor so mnou, tak som sa snažil navrhnúť s tým. Ďakujeme za vašu otázku. Naveen

Ok chcete výstup, ktorý môže byť obrátený, ale požiadavka 5V nie je jasné, s použitím odporu, budete mať iba 5V @ 30mA, ak výstup nie je cievka relé by to mohlo byť poškodené, možno by ste mali použiť emitorový sledovač, ktorý Vám majú výstup 5V bez akéhokoľvek odporu. Alex

Jediná správna spôsob, ako môžem myslieť, že je schopný invertovať polaritu, je most H s odporom v sérii s cievkou. [Url = http://www.pocketmagic.net/?p=508] Jednoduchý H-Bridge design «PocketMagic [/url] Ja si nemyslím, že je možné obrátiť polaritu len 2 tranzistory. Alex

Ok ... Mal by som na tom pracovať .. Vďaka za váš čas a odpovede ..:-D

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back