použitia jedného rezistorov viacerých paralelných LED

G

gnomeman

Guest
Ahoj.I Určite tu niekto môže pomoct.
Chcem sa pripojiť 20 bielych viedlo v súbežne z 5 voltov zdroj energie.Našla som kalkulačku, ktorá mi hovorí, že to môžem urobiť keď som dal 56k ohmov odpor medzi sebou viedli negatívne drôt (20 rezistory pre 20 LED diód).
Moja otázka znie: môžem dostať preč s použitím iba jeden odpor na všetkých 20 LED diód?

Tu sú špecifikácie som:
zdroj-5 voltov - 1000 ma max (chceli by ste mať okolo 750 ma musia byť bezpečné

led-bielo-3.6V-prúd 25 mA

Poznámka, já nechci rad nastavenie, pretože drôty pre viedli sú pochovaný v krajine už vzhľadom na predchádzajúce nastaviť.Tak som sa ich chcú káblové paralelne.

Thank you in advance
Účet

AK všetky LED rovnali A majú presne rovnaké FORWARD DROP NAPÄTIA, že by bolo možné použiť len jeden odpor ku všetkým svieti LED diódy.Výpočet by bol nasledujúci:

R = (5V - 3,6 V) / (0.025 x 20 led) = 1.4V / 0,5 = 2,8 ohm (so zreteľom na maximálnu hodnotu prúdu v každom viedol - rovnako, nerobte to)

Ale návrat do reálneho sveta, postúpil napätie každého viedol nie je to isté ostatné, pritom tak pravdepodobné, niektoré budú ďalej a druhý bude preč (ak sa niektorá z nich nebude horieť, alebo bude mŕtvy v poradí , vzhľadom k súčasným exceding max hodnota).V najlepšom prípade budú niektoré môžu byť jasnejšia ako ostatné.

Na vyriešenie tohto, mali by ste používať malé hodnoty odporu v sérii s každým viedlo k kompenzáciu kolísania charakteristiky jednotlivých ľad.

No Pamätajte: prúd je konštantný v sérii, napätie je konštantná v súbežne.

Autor: http://led.linear1.org/led.wiz

* Každý odpor 56 ohmov rozptyľuje 35 mW
* Sprievodca si myslia, že sú v poriadku 1/4W rezistory pre vašu aplikáciu
* Spoločne, všetky rezistory rozptýliť 700 mW
* Spoločne, diód rozptýliť 1800 mW
* Celkový výkon stíšený poľa je 2500 mW
* Pole kreslí prúd 500 mA od zdroja.

Hai Bill.56 Ohm rezistory dobre funguje pre každú LED.Môžete pripojiť maximálne 5-6 LED v parrellel ale s 1w odporom.Ale pre spoľahlivosť doporučuji rezistory s každým LED indidually.

gnomeman,
Vzhľadom k tomu, výstup svetla z LED je úmerná prúdu, budete mať lepšie výsledky, ak sa pripájate sa do série a použiť len jeden odpor.Týmto spôsobom všetky LED znášať rovnaký prúd nezávisle na poklesy napätia cez každú LED.Samozrejme to vyžaduje vyššie napätie ako paralelné usporiadanie.Môžete tiež použiť kompromis a sério-paralelné usporiadanie, v závislosti na tom, čo napájacie napätie, je k dispozícii.
Pozdravy,
Kráľ

Všimnite si, že mnoho LED pre každý odpor je 56 ohmov, nie 56k ohmov.

Vďaka za všetky vaše informácie.Hovorí sa, že trochu knoledge je nebezpečná vec.No v mojom prípade je to nákladné.
Objednal som si balík vo výške 100 56k ohm odpory pre môj projekt.Mal som objednal 56 ohm odpory.
Môže mi niekto prosím povedať, koľko na ohms sa rovná 56 ohmov?

Tiež, čo sa stane s mojím 20 súbežne s LED 56k ohmov odpor v sérii s každým viedlo?
Sa LED nerozsvieti, budú skutočné tmavý alebo budú ranu?
Akékoľvek informácie by sa veľmi ocenil.
Účet

56k odpor má hodnotu, ktorá je 1000 krát príliš vysoká (to je 56 thousand ohmov).Potom prúd v každej LED dióda bude 1000 krát príliš nízka.Potom jas LED bude veľmi matný.

Vďaka Audioguru.Cením si info.Budem musieť zistiť, či sa mi podarí nájsť 56 ohm odpory on-line.Nie sú k dispozícii chatrči z rádia.
Ako som už povedal predtým, ja som na novej elektroniky a učím pořád.Zatiaľ všetky moje knoledge je z toho, čo som čítal z internetu.
Thanks again
Účet

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back