použiť PIC16F876/77A pre projektovanie optických wattmetri

T

theenes

Guest
ahoj .. já .. já jsem theenes VSV vysokoškolák ...... já potrebovať rady .. typu PIC možno použiť aj pre projektovanie optických wattmetra .. vlastne já potrebovať photosensor alebo fotodióda detektora zmysel optický zdroj budem riadiť pomocou optických .. alebo budem musieť použiť iný druh mikroprocesora?
pls já potrebovať pomôcť .. a na tom môže niekto mi dať nejaké rady o tom, akú fotodiódy možno použiť aj na návrh optického wattmetri .....
poďakoval vám v plnej očakávania ..

brgds,
theenes

I vybudovať podobné zariadenia už pred mnohými rokmi, bez uC.Potrebujete len foto-diódy s citlivú oblasť, ktorá je dostatočne veľká, aby zhromaždiť kompletné lúča.Myslím, že som niečo takého typu Centronics (veľký hluk !!!):
http://images.mercateo.com/pdf/RS_Components/5019700.pdf
Potom potrebujete OZ, potis, resitors, čiapky a panel meter - to je všetko, myslím.
Možno, že pre masovú výrobu je lacnejší nahradiť panel meter a potis pre kalibrácie PIC a LCD skla.Užitočné by bolo PIC typ LCD s radičom na čipe.PIC16F77 alebo 16F876 možno použiť na ovládanie LCD skla (bez Controller!), Ale to je veľa zábavy -> použiť LCD modul s integrovaným radičom.
Interné EEPROM 16F876 možno použiť na ukladanie niektorých kalibračných údajov.Mik

mik .. díky za radu ur .. tak ako dobrý nápad pre mňa použitie PIC16F876a/77a, obrad ..
Rovnako možno použiť aj IF-691 (fotodióda) ..
http://www.i-fiberoptics.com/leds/IFD91.pdf
preto navrhujem budem riadiť optické zdroje pomocou optických vlákien na fotodiódy na minimalizovanie strát a hluku ... tak si myslíte, že fotodióda plastových optických vlákien je možné použiť ... a ešte jeden problém môže čeliť, je aj optický zdroje, ako je laserový zdroj ... všetky návrhy na laserové diódy s optickými vláknami ...
pomocou PIC, pretože ja a moja téma je navrhnúť nižšiu cenu optickej wattmetra .. Môžem použiť 7-segmentový displej ...? okrem toho, že môže mať aj pohľad na ur obvodov konštrukciu optických wattmetra ... to bude veľkou pomocou pre môj projekt ..
díky moc ...

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back