Potrebujete poradiť o Cyclone FPGA, príliš vysoký prúd!

S

shishiker

Guest
Ja som navrhol a spracovanie signálu acquisiton systém založený na DSP (tms320c6713) a FPGA (Altera cyklóne).Keď je napájaný obvod, celkový prúd je 0.55A hoci nie je tam žiadny program bežiaci ani v FPGA, ani v SAD.Ďalšie zariadenia, ako sú A / D, SDRAM a FLASH, nepracujú, len pohon.PREČO prúd je tak vysoká?Ďalší viac, keď je jednoduchý program runing v FPGA, celkový prúd je 0.82 ~ 0,83, keď je jednoduchý program runing v SAD, celkový prúd je 0.72 ~ 0.73.

Môžete mi pomôcť?THANKS!

Hello shishiker,

Do zoznamu spotreby energie pre všetky aktívne časti na vašej doske.To možno docieliť tým, expozičné častí alebo odpojením napájania kolíky od napájania jednotlivých častí (možné len ak si vzali do úvahy pri rozložení fázy).Potom môžete vykonať rozptyl porovnanie.
Existuje toľko možných chýb alebo možno vysoká spotreba energie je v poriadku, pretože používate niektoré časti, ktoré potrebuje, že množstvo energie.
Je dobré praxe pre zakladanie novej dosky vybaviť konštrukčné diely jeden po druhom a merať všetky potrebné informácie.Napr. Prvej napájanie, druhý FPGA, tretí DSP,
Páčilo sa predišlo tomu, že dva alebo viac IO piny sú hnacou rovnakom riadku?Páčilo sa predišlo tomu, že neexistujú žiadne plávajúce vstupy?Dovidenia,
cube007

Dobrý deň, cube007

vďaka za vašu pomoc
Je to škoda, som sa nastaviť prepínače pre každú časť spotreby energie v obvode, je to moja vina.Keď je napájaný obvod, čipy nie sú horúce, len trochu teplo, okrem 5V na 3.3V napájanie konvertora je trochu horúce a prevodník na výstup je v poriadku.

Neskôr, keď som stiahnuť program FPGA, je nový fenomén.
Tentoraz sa pri načítaní programu som nastavil všetky nevyužité piny ako tri-uvedené vstupy.Potom, keď program runing, súčasný systém je znížená na 0.50 ~ 0.51.Ale keď tam nie je žiadny program runing, aktuálne príde na 0.56.Je to tak prekvapujúce, ako začiatočník nemôžem pochopiť

Môžete mi dať ďalšie rady?
Thanks again!

shishiker

Hello shishiker,

Nájdenie riešenia Vášho problému nie je jednoduché.Máte iný PCB, ktoré nie je t vybavený diely?Ak áno, môžete spájky prvý napájania, FPGA, DSP a tak ďalej.Po každom kroku merať spotrebu energie.Pre dobrý rozbor, že je veľmi dôležité zistiť, ktoré časti vášho návrhu spotrebuje toľko energie.Vedeli ste, aby teoretickej analýzy použitých komponentov?Aká je teoretická spotreba?
Od jav v návrhu je to ľahké povedať, FPGA nepracuje správne.Ale je to tiež možné, že tam je iná súčasť, ktorá nie je nefunguje správne.
Hovoril si o 5V a 3,3 V napájania.A čo 2.5V napájanie pre jadro FPGA.Myslím, že všetci potrebujú Tlaková níž 2.5V snáď, že by mohlo byť zlé.

Dovidenia,
cube007

Dobrý deň, cube007

Našťastie som ďalšie štyri PCB, a ja robím prácu, ktorú ste odporučil, FPGA a DSP sú obaja ťažké spájky pre mňa.

Pre teoretickej spotreby energie, len my dvaja SDRAMs v mojom obvode nákladov veľa energie (1W pre každého), ale nie je tam žiadny prenos dát medzi SAD a SDRAMs v mojej práci teraz.A ja som zmeral prúd novej spájkované PCB len jeden SDRAM, 12mA ~ 16mA.

FPGA v mojom obvode majú 1,5 V napájania pre jadro a 3,3 až 1,5 V napájanie

prevodník nie je horúce, len trochu teplo.

Vďaka!
shishiker

Hello shishiker,

Iste spájkovanie DSP a FPGA nie je tak jednoduché.Vďaka dobrej vybavenie, získate dobré výsledky.Pre jemné stúpania diely môžem použiť mikroskop.S týmto môžete vidieť všetky detaily, ktoré potrebujete.Možno tam sú niektoré nie príliš dobre spájkované vývody na druhej strane PCB, ktoré spôsobí šortky medzi niektorými vývody.Existuje mnoho dôvodov,

Veľa šťastia,
cube007

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back