Potrebujete pomôcť s anténou (IE3D) [veľmi naliehavé plz]

A

Alberich

Guest
Ahoj každý, som navrhol a simulovaný jedno pásmo PIFA, ktorá má meranie frekvencie resonnat = 1,88 GHz. a 18% šírky pásma, ktoré je určená k DCS PCS a DECT. Skutočnosťou je, že pre všetky tie, caractersitcs som sa zmienil o VSWR a S11. Takže keď môj profesor osiať to on mi povedal, že je to falošné, a táto anténa nie je použiteľný, lebo on povedal, že sa musíme odkazovať na grafe impedancia. Som si istý, že to, čo robím, je len preto, že je technika používaná vo všetkých článkoch, ktoré som videl. Syn môže niekto vidieť pripojené súbory a povedať mi, či táto anténa je použiteľná, a keď je moja metóda merania je len. Prosím, je to veľmi naliehavé chlapci vďaka vopred. S pozdravom.

Ahoj, Alberich: Overil som si to. Je to dobrý dizajn. | S11 | je pomerne nízka, v širokom frekvenčnom rozsahu. Ako Zin týka, je takmer 50-Ohm v širokom frekvenčnom pásme. Keď 50-Ohm normalizovanej | S11 | nízka, mala by byť blízko Zin 50-ohmov. Jediná vec, možno budete chcieť zlepšiť, je použitie automatickej okraj bunky. To bude výsledok presnejší. S pozdravom,

Vďaka Dr Jian pre ur pomoci, vec je, že ako môžem vysvetliť svojmu profesorovi, že tento dizajn je len, keď mi povedal, že v resonnance Re (Zin) musí byť maximálna, a on povedal, že resonnance som si ich, čo nazval "anti resonnance" a ako antény nie sú použiteľné. Naozaj neviem, čo mám robiť, povedal som mu, že ak | S11 | je minimum je to resonnance. a tak dlho, ako som si PSV mladšie ako 2 je šírka pásma. Takže ak u mať odpoveď na to, že by to bolo skvelé. Pre simuláciu som chked AEC Robím to asi 10%. a výsledky zmien trochu, ale to nie je záležitosť. Vďaka vopred. S pozdravom

Mám rovnaký problém, v rezonanciu f, R, nie je maximálna, ale u bodu f res, aprox 5% mám max R, tak je to prijateľné, vďaka vopred, pán Jian!

Ahoj, Alberich: Nemyslím si, že je potrebné získať maximálnu R na požadovanú frekvenciu. Potrebujeme len, aby mala dobrý zápas na frekvencii. Nie som si istý, prečo si profesor vyžaduje, aby ste sa maximálne na R rezonančná frekvencia bodu. Väčšina dobrých antény nemajú také vlastnosti. Len sa o najjednoduchší anténa, tenké dipólová anténa ako príklad. Jeho R je asi 73 ohmov, a X je o 0, keď dipól dĺžky L je o 0,475 lambda. Ak máte plot frekvenčnú charakteristiku R je monotónne increaseing do L sa blíži jednej vlnovej dĺžke. Avšak, jeho ohlas u asi 0,475 lambda je dobrý a je uzavreté asi 75 ohmov. Je to dobrá anténa. Reonances Väčšina antén sú tzv naložené rezonancie. Na mieste rezonancie, maxium R a X nula nedejú na rovnakej frekvencii. Myslím, že najdôležitejšie je, že môžete dosiahnuť požadovaných R (zvyčajne 50-Ohm) s X = na frekvenciu, ktorú chcete. Je to naozaj nezáleží na tom, či R je na maximum na frekvencii mieste. Po dosiahnutí R = ZC a X = 0 na frekvencii mieste, budete mať minimálny útlm a anténe dosiahnuť najlepšiu účinnosť a získať pre danú konfiguráciu. Ide.

na Alberich: Som trochu zmätený výpisu. Vidíte, "anti-rezonančnej" znamená paralelné rezonancie, ktorá poskytuje maximálnu R. Vaše prof. vyžadovala, aby sa dosiahol maximálny R a zároveň chcú vyhodiť paralelné rezonancie, ako to dosiahnuť? K dispozícii je vnútorný rozpor vo vyhlásení. Podľa môjho názoru, paralelný rezonancie nie je dobrá situácia pre správnu činnosť antény, všeobecne povedané, pretože potom majú väčšinou príliš veľké R je kombinovať s bežnými kŕmenie linky. [Size = 2] [color = # 999999] Pridané po 27 minútach: [/color] [/size] Pre ilustráciu, pridám sadu simulácie kriviek tu. Všimnite si, že výkon tohto príkladu nie je optimalizovaná len pre ilustráciu. Pracovný stav svojej antény je rovnako ako okolo 2.7GHz v mojom príklade, kde je tiež najlepšie zodpovedá objaví. Pozrite sa na impedanciu krivky, môžete vidieť anténa nie je čisto ani paralelný rezonancie, ani série rezonancie.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back