Potrebujete jednoduchý 30V až 24V 5A SMPS designu

B

Beowolf

Guest
Jednoduchá a lacná konštrukcia, je potrebné ... Nejaké návrhy? Premýšľal som o použití MC34063 s externými MOSFET. Nejaké návrhy? Bol by som veľmi rád, nepoužívať chladič ...

Môžete mi to vysvetliť trochu viac o tom, čo si myslel? Verím, že 34063 je 1,5 zariadenie s integrovanou spínacou FET, nie?

Áno, dá spracovať 1,5 34063, ale musím 5A, tak som sa napríklad externé switch. Viem, ako to urobiť s tranzistorovým NPN, ale s MOSFET môže byť účinnejšia a menej tepla. Ak niekto vie, ako na paralelné dva alebo viac 34063s, to by bolo pekné taky, ale nie tak efektívne, pretože 34063 interne používajú NPN Darlington.

merať vstupný prúd do IC ak výstupný prúd je 1,5 ... Teraz vložte odpor zo zdroja do IC vstupné PIN tak, že napätie na odpore stačí zapnúť PNP tranzistora (0.7-0.8V), kedy IC výstupný prúd 1,5 .... Teraz pripojte PNP výkonový tranzistor s emitorom pripojený k zdroju, základňu pre zadanie PIN IC a kolektor na výstupe pinu IC .... Teraz napätie je udržiavaná regulátorom IC a prúd nad 1,5 je postarané o tranzistor ....

Nie som Shure, že to bude fungovať. Práve ste opísal spôsob, ako využiť PNP s lineárnou IC. Tam je schéma v MC34063 Ako používať externé NPN k zvýšeniu prúdu. Zaujímalo ma, nahrádzať to s MOSFET.

Na druhom obrázku je ako na to odporúča. Chcem nahradiť MOSFET. Ako?

nahradiť výkon tranzistora MOSFET a starajú sa, že odpor zaujatosti MOSFET v nasýtenia regióne .... Potrebujeme len vonkajším zdrojom prúdu a pretože kanalizácie a zdroje sú v miestach pevné napätie ovplyvnenia práce je ešte jednoduchšie ............

Ahoj, použite LM2677 jeho 5A SMPS Buck regulátor a má vnútornú MOSFET, takže stačí nejaký odpory a kondenzátory cievky !!... Pozrite sa na internete alebo v národných listu.

Obvod je veľmi jednoduchý na používanie. Ale nie čerpať viac ako 300 mA z regulátora IC s malým chladičom. Stačí použiť 2,2 ohm 1 watt odpor, aby sa na bezpečnej strane pre prepínanie 2N3055. Lepšie využitie 2N 3055 kov-3 je, ako je dobré do 15 ampérov. tak pekné na 5 zosilňovačov. Ak sa u nechcete použiť chladiča, než použitie 2ks. 2N3055 paralelne.

Zdá sa, že všetci tu nie je čítanie!. Guy je žiada o SMPS a nie je lineárny regulátor design!.

Ďakujeme za Váš postreh. Navyše externý prepínač výberu je MOSFET, nie je BJT. :)

Ahoj použití IC 3842 a MOSFET, takže u môžete získať lepší effiency a konštantný výkon.

Tu je to, čo som prišiel. Aká by mala byť správna hodnota R3?

Ja som uviazol s kúrením. Schéma som v súčasnej dobe merania je hore, je R3 8K2, a namiesto toho som pomocou FET BC243. V tomto snímku si môžete prezrieť priebehy základne (2) a emitor (1) tranzistora NPN spínač. Ide mi o byt stred medzi ON a OFF. Odkiaľ prichádza a ako ju zabiť? Je kúrenie výrazne sa zaťažovací prúd len 400 mA. Mám dať LM311 medzi zvýšiť prechod, alebo čo? Pls pomôžte, som na tenkom ľade tady ....

Uvedomte si, že MOSFET nie je "vždy" najlepšiu voľbu, je nasýtený BJT pokles voltaje byť tak nízke, ako 0.5V pri manipulácii 20Amp dosiahnuť rovnakého výkonu msofet RDS by mala byť 0,025 Ohm a len nízke voltaje MOSFET, ktoré majú. To je dôvod, prečo IGBT sa používajú pre vysoké napätie, vysoké napätie aplikácií.

i prameň tohto obvodu na môj modem. , Ale aj jasne neviem, ako to works.the hlavná pochybnosť je, že zapnúť P MOS potrebujete negatívne napätie, ale tu to nie je dostupné v okruhu alebo 0 voltov bude fungovať i dont know.the MOSFET bol použitý 8 pin SOP AO4407. tranzistory a kondenzátory sú v prevedení SMD, takže neviem hodnoty alebo jej časť nie. induktor je 150uH toroidný cievka.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back