Potrebujem poradiť ako na zber dát

N

nebisman

Guest
Ahoj priatelia, ja pracujem v prototypu regulátora. Za týmto účelom som pomocou XpcTarget z MATLAB, ktorý umožňuje použitie počítača v reálnom čase. Môj problém je, že nemám žiadny z podporovaných hardware pre A / D, ale software sa tento štandard Podporované formáty: UDP prístup k riešeniu port (IOREAD IOWRITE), RS-232 (ale nie je to pre mňa pre pomalé rýchlosti prenosu dát TX / RX) Moja otázka je: 1. Ako môžem rozhranie (veľmi jednoduché) PC porty pomocou PCI alebo EISA autobusy s mikrokontroléry?. My potrebujeme, je prístup k tri druhov dát pomocou troch rôznych adries. 2. Je si možno urobiť microntroller rozhranie pre CAN alebo UDP, a to, čo potrebujem v PC?. Prosím, pomôžte mi nebisman

Môžete použiť DAQ karty národnej nástroj. Má analógové I / Q a digitálne I / O, a to je PCI rozhranie.

Myslím si, že to nie je ľahké, ale nie je príliš ťažké vytvoriť vlastnú kartu, ktorá je pripojená na zbernici XT spoločného PC. XT zbernice je polovica zbernicu ISA. Ak máte PC ISA zbernicu je možné pripojiť Tu môžete nájsť informácie na http://www.geocities.com/fishziblu/ISA8255.html alebo http://www.geocities. com/SiliconValley/9210/gkisa2.html Jedná sa o kostru vybudovať vlastnú kartu, kde môžete pridať mikroprocesor, A / D alebo čo vôbec chcete šťastný pomôcť C'ya

Dobrý deň! Prečo ste Wana si PCI kartu? Aký je váš smapling rýchlosti, je to dôvod? Môžete si wery dobré PCI karty pre 600Euro to. Zaujíma vás? V opačnom prípade si môžete skúsiť urobiť niečo na USB alebo RS232 ... Vysvetlite prosím, Vaše potrebuje viac acuratly a možno vám môžem pomôcť. Ide!

Whith RS-232 môžete posielať dáta na 114kbs, to je dostatočne rýchly pre ovládanie systému a jednoduché stavať. Ako bude vaša Max. rýchlosť prenosu?

.. V skutočnosti som použil DAQ karty národnej nástroj. Má Analógové I / O a digitálne I / O, a to tiež má PCI rozhranie a pracuje veľmi dobre s MATLAB.

Vďaka za vaše odpovede. US 600 (obvyklá cena za tieto dosky AD) I'ts veľmi nákladné pre mňa i pre moje aplikácie mi to vyžadujú. Problém je tvrdenie: musím ovládať synchrónny motor pozíciu a rýchlosť musím zachytiť signál z pozície kodér (8 bitov na vysokej vzorkovacej frekvencie) a odoslať príkaz výstupy (tri pre synchrónne motory, 30bits tri 10 bitové rozlíšenie PWM ), sú tieto PWM výstupy generované mikrokontroléru. Všetko, čo potrebujete, je preniesť 30 bitov pre mikrokontrolér. Prikázal Výstupy sú počítané komplexné nelineárny regulátor. Vzorkovacia frekvencia je asi 1 ms, ale výpočty sú zložité a nemožno odpad dlhú dobu v oblasti komunikácií. Napríklad RS232 na 115,000 kbps 40 bitov na čas = 347us príliš dlho, zbytočné pre výpočet. Potrebujem lacného riešenia, založené na vyššie uvedených pripomienok Vďaka za pomoc. nebisman

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back