Potrebujem pomôcť s obvodom prijímača ultrazvuku??

I

ironjaycuttler

Guest
Dobrý deň, aj ja sa snažím budovať prijímač obvod pre jednu frekvenciu 2 MHz (ECHO), ale i napríklad dva okruhy o Rf ladenie zosilňovače a jeden demodulátora moja otázka je, či môžem stavať to s Opams alebo i napríklad tank obvodu s tranzistory, alebo ak niekto má obvod prijímača zdravotníckych aplikácií som naozaj rád nejakú pomoc coz nemám nothig regardsss pre každého!! : D

Nemám jasné otázky, ultrazvuk, ako ste vy povedal, sú v rozmedzí 44KHz, takže 5MHz signál, že to nie je tento druh. Ak chcete prijímať signály 5MHz najprv sa musíte použiť transductor pre tieto signály. Takže budete potrebovať anténu, môžete dipól sami, je to jednoduché. potom budete musieť použiť rezonančný obvod získať 5MHz signály. Rovnako ako sú LOW FREQ signály, môžete ich pripojiť anntena priamo na OA. (Ale remenber, aby vzdialenosť medzi anténou kábel k OA ako najnižšie, aby sa minimalizovali straty a úvahami, aby vstupné impedanciu OA vo výške impedancia MŠMT antény (zvyčajne 50 ohmov), potom urobiť OA konfiguráciu než patrí 5MHz pásmovým filtrom so stredom v tomto frekv. Amplifie tento signál s iným OA (najčastejšie OA majú Frekvenčný rozsah až do 10 MHz, ale musíte limite zisk). a nakoniec budete mať svoje Signál ide

Nepovedal si svoje vlastnosti snímačov, alebo šírku pásma, alebo si typ modulácie, alebo Vami požadovaný prospech alebo sa vaše nároky na napájanie, alebo ... Možno skúsiť niečo ako: 1. FET-source nasledovník vstupná fáza (2 MHz vaše akustické meniče pravdepodobne má nízku kapacitu a vysokú impedanciu). 2. NPN common-emitor pre-amp etape LC ladeného kolektora. 3. Analog Devices AD600 zisk stupeň (y), snáď s pásmových filtrov LC medzi fázou. 4. Dva vzorkovanie A / D prevodníky, operoval 90-stupňov od seba, aby bola dosiahnutá približne / lacné kvadratúrnej vzorkovanie. Vaša vzorkovacia frekvencia musí byť vyššia ako vaše šírku pásma, aby sa zabránilo aliasingu. To je delenie vzorky. 5. SAD urobiť si presný pásmovým filtrovanie a demoduláciu. Veľa šťastia! Zajtra vytvoriť jednoduchý raketu, ktorá letí na Mars. :)

Vďaka za vaše komentáre! Tak sa snažím vysvetliť, dobre prácu, ktorú chcem urobiť, sa týka krvi ultrazvukové dopplerovské prietokové detektora typ prevodníka, že budem pracovať, je 2,2 Mhz mám obvod vysielača je jeden oscilátor, ktorý pôsobí 2 MHz som opustiť 200 kHz pre nemôžem t poškodenie kryštálov samozrejme podľa frekvencie, mám problém s prijímačom obvode co mám jeden obvod je tranzistor (BC347C) konfigurácia je spoločný deliteľ v kolektore mám obvode nádrže (to zosilnie signál záujmov a diskriminuje ostatné signály ), tento obvod nádrže budem používať rezonančný kmitočet = 1 / (2pi * (LC) ^ 1/2)), kde L = 63,32 UH a C = 100 pF, takže moja otázka je, či môžem použiť Opams alebo možno ďalšie obvody , ktoré môžu byť účinnejšie ako toto, to je o pomoc II dúfam, že to môže pomôcť ďalších ľudí taky! 8o
UND_Skeleton_Warrior.jpg

Ako ste povedal, váš prijímač obvod je Zladenie amplificator od jedného tranzistora. Takže môžete použiť operačné zosilňovače miesto, pretože pracujete s freqs moc vysoké. Hľadať filtre dizajn s operačnými zosilňovačmi, ako T-filtre, alebo niečo takého. Ale musíte pamätať, ak používate štandardné operačných zosilňovačov musíte sa limitate zisk. S pozdravom

Áno, u ktorej som priamo pomocou ladenie zosilňovač!! 8) a keď chcem použitie zosilňovača ako filter budem mať do úvahy ako u povedala si U: o
UND_Skeleton_Warrior.jpg

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back