potrebnej pomoci, pokiaľ ide chýb opravovať kódy ..........

S

sridhara

Guest
Ahoj priatelia ... Mám v pláne realizovať Error Correcting Code v VLSI. mohol by ste mi prosím povedať, ktorý je najlepší Error Correcting Code, ktorý je široko používaný v dnešnej dobe ...........

Myslím si, že Turbo kódy sú najsilnejšie kódy. Môj maturitný projekt bol pre konvolučná a Turbo kódy.

@ Tameresa: Už si skončil grad svoj projekt? Mohli by ste zdieľať so mnou, si správy o projekte? Teším sa na stretnutie s Vami!

binhjuventus som dokončil tento projekt pred 5 rokmi, som si istý, či mám mäkké kópiu. Každopádne, budem kontrolovať a bude späť k vám

Ahoj Robiť chyby opravovať kódy v VLSI je dobrý, ale druh, ktorý je závislý na svoj kanál a aplikácie. Konvolučná kódy majú dobrý výkon, a Viterbi dekodér je k dispozícii vo formáte VLSI. Viterbi dekodér je optimálny dekodér pre konvolučná kódy.

Dobrý deň, v skutočnosti Im tiež robí podobný projekt. FPGA implementácia ECC. Turbo kódy a nízkej hustote kontroly parity (LDPC) sú považované za najlepšie v súčasnej dobe, pretože sú blízko k limitu Shannon. Ale ktorý ECC použitie závisí na aplikácii. Im snažia pracovať na LDPC realizáciu. Odporúčam Vám prečítať si nasledujúce knihy 1. Kódovanie kontrolu chýb: Základy a aplikácie - S. Lin a DJ Costello, Jr 2. The Art of Error Correcting kódovanie - Robert Morelos-Zaragoza. http://www.eccpage.com/

Ahoj, povedali ste, že chcete zaviesť u Error Correcting kódy na VLSI. Pred tým by mal mať u jasnú predstavu o prostredí, ur bude používať. Napríklad pre kanál AWGN kódy pomocou konvolučná dekódovanie Viterbi algoritmus veľmi dobre a v skutočnosti to sú čipy na trhu s rôznym výkonom stupňov. pre Rayleigh alebo rician kanály turbo kódy log_MAP algoritmy robia agresívny vplyv. a na strane zložitosti, turbo kódy sú veľmi zložité s vysokým výpočtovým nad hlavou, u ktorej starať faktora tiddle, exponenciálny multipication, flaoting prejdite na pevný bod, tj prevod Q12 a Q16 formáte, rovnako ako pamäť, keď contraints ur snaží iplement na DSP ... a tak sa snaží zistiť, čo chcú robiť u ... na zdravie ......: D

Dobrý deň, Jedná sa o MATLAB m-súbory. Tieto súbory je užitočné pre kódovanie a dekódovanie RS RS (15,11)

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back