Postup pre návrh oscilátora

G

Global_Hawk

Guest
Dobrý deň, som začiatočník v oblasti elektroniky .... Chcel som po nejaké papiere oscilátora, návrhu až po súčasné dopravníky. Môžem analýzu týchto obvodov, ale potrebujem návod, ako začať, ako návrhu tohto oscilátora? Aký je postup, ak chcem navrhnúť oscilátor som s blokmi ako prúdovými konvejory?

Dobrý deň, som začiatočník v oblasti elektroniky .... Chcel som po nejaké papiere oscilátora, návrhu až po súčasné dopravníky. Môžem analýzu týchto obvodov, ale potrebujem návod, ako začať, ako návrhu tohto oscilátora? Aký je postup, ak chcem navrhnúť oscilátor som s blokmi, ako je aktuálna dopravníky
V tejto súvislosti som dve odporúčania: .. 1) Zoznámte sa s princípom CC (prevod nehnuteľností) 2) Snažte sa porozumieť princíp dizajnu a rovnice popisujúce CC oscilátory. Otázka: Máte v úmysle nájsť nový návrh oscilátora, alebo budete znovu existujúce okruh?

Vďaka za odpoveď! Som si istý, ale pokiaľ ide o návrh nového obvode sa týka. Avšak, ja sa teším na úpravu existujúcich okruhov s cieľom zlepšiť parametre / znížiť komponenty atď Prečítal som veľa literatúry o CCS. Budem sa snažiť pochopiť, viac o oscilátor. Akékoľvek ďalší návrh?

Vďaka za odpoveď! Som si istý, ale pokiaľ ide o návrh nového obvode sa týka. Avšak, ja sa teším na úpravu existujúcich okruhov s cieľom zlepšiť parametre / znížiť komponenty atď Prečítal som veľa literatúry o CCS. Budem sa snažiť pochopiť, viac o oscilátor. Akékoľvek ďalšie návrhy?
Pretože mnoho alternatív CC oscilátora boli publikované v posledných 10 rokoch, pochybujem, že môžete uspieť vo zlepšovanie existujúcich návrhov (zníženie komponenty). Existujú dva základné dôležité aspekty: * Prečo okruhu oscilujú - a na akej frekvencii? (Barkhausena je oscilátor stave použiť CC princípy) * Prečo je potrebná stabilizácia amplitúdy a ako môže byť dosiahnuté (bez vplyvu na oveľa THD) Otázka: Aký typ CC budete používať? (Myslím, že AD844)

Vďaka za vedenie o základoch oscilátorov. No, zatiaľ som pracoval na PSpice simulácie rôznych filtrov CC realizované a oscilátory. (Väčšinou založené na technológii CMOS 0,35 um)

<span style="color: grey;"><span style="font-size: 10px">---------- Príspevok pridaný v 16:01 ---------- Predchádzajúci príspevok bol v 15:59 ----------</span></span>
Máte nejaké odkazy, ktorými môžem štúdie princípov CC oscilátorov? Bolo by veľmi užitočné, predpokladám.

Ahoj Global_Hawk, OK, som sa dozvedel, že plánujete vytvoriť vlastnú CC namiesto použitia existujúceho zariadenia. Pokiaľ ide o vašu otázku, prikladám jeden z niekoľkých dokumentov k dispozícii na webe. Kniha obsahuje rad ďalších informácií literatúry. Jeden dôležitý bod: V mnohých prípadoch nájdete na CC obvody (oscilátory a filtre) pod kľúčovým slovom "CFOA" (Current-spätnej väzby operačného zosilňovača). Je to mätúce, ale človek musí vedieť, že naozaj neexistuje žiadna osobitná oscilátor a filtračné okruhy, ktoré musí súčasné spätnej väzby zosilňovača (CFOA). Ale je tu jeden CFOA na trhu (AD844), ktoré možno použiť aj ako CC, pretože vnútorné vysoké impedancia uzol prístupný. Táto jednotka nie je nič iného než CC s výkonom vyrovnávacej pamäte na palube. A v mnohých, mnohých prípadoch je tento prístroj používať ako CC, aj keď príslušné oscilátor a filtračné okruhy sa nazývajú "CFOA-based". Je to naozaj mätúce - a podľa môjho názoru to nie je správne. Ale jeden by mal vedieť o tom.

Díky moc za informácie / dokument, rovnako ako pre zúčtovanie pochybnosti, pokiaľ ide (CFOA ).... to bude veľmi užitočné ... Verím, že môžem nastúpiť na túto tému teraz!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back