posielanie SMS s pic 16F84

G

greenwilly

Guest
môže mi niekto pomoct s informáciami o tom, ako ísť o tom tento projekt im 3. ročníka elektrotechnickej študenta

Myslím, že tie najjednoduchšie je to s mobily Siemens, pretože používajú asynchrónne sériovú komunikáciu. Nokias použiť FBUS / MBUS, čo je trochu komplikovaný kúsok. Musíte používať AT príkazy, vyhľadávanie Google: napríklad: http://adavid.uw.hu/raktar/atsiemens.pdf HyperTerminal emulátor vám môžu pomôcť vyskúšať príkazy, ako pracujú.

Nájdete všetko, čo potrebujete o SMS v knihe s názvom "Mobile Application Development s SMS a SIM Toolkit" Scott B. Guthery a Mary J. Cronin. Bohužiaľ som sa nemohol pripojiť ju tu, ale ak potrebujete mi poslať žiadosť e-mailom a ja vám zašleme pdf verziu tejto knihy.

helllo chcem postaviť rovnaký projekt ako projekt greenwilly .. môžete zdieľať knihu "vývoja mobilných aplikácií sa SMS a SIM Toolkit" so mnou? Naozaj si toho vážim vašej pomoci .. Dúfam, že to počujem od vás čo najskôr .. thankQ ----> Môj e-mail je BUDAK_JOKERJB@YAHOO.COM

Nokias použitie FBUS / MBUS, trochu komplikované bit.
Niektoré novšie telefóny Nokia podporujú AT príkazov. 16F84 nemá UART, takže budete musieť posielať a prijímať sériová dáta v softvéru.

Tiež som potrebujete túto knihu ... prosím, poslať e-mailom: moazzamshafique (at) hotmail.com

16F84 nemá UART, takže budete musieť posielať a prijímať sériová dáta v softvéru.
Myslíš, že nemôžem posielať SMS priamo na mobilný telefón.?? Vďaka za pomoc

[Quote = seadolphine2000]
16F84 nemá UART, takže budete musieť posielať a prijímať sériová dáta v softvéru.
Myslíš, že nemôžem posielať SMS priamo na mobilný telefón.?? Vďaka za pomoc [/quote] To možno vykonať pomocou UART komunikácie 16F84. Budete musieť použiť bitbanging techniku ​​a 16F84 beží na 4 MHz, nie je možné dosiahnuť dobré komunikácie nad 9600 Bd. Navrhoval by som použiť 16F628A, ktorá má vnútornú UART. Východiskový prenosová hodnotené z mobilných telefónov sú 19200 Baud. Na zdravie Ravi

ahoj ... Úspech aj odosielanie SMS pomocou PIC16F84 .. --- Prvé, čo telefón alebo modem u potreba použitia. 2. --- telefón alebo modem musí mať velenie 3. --- prípade využitia PIC16F84 musia používať 8MHz, pretože rýchlosť. 4. --- čo languase u potreba využiť. (MPLAB, PIC BASIC PRO, C, PROTON) 5 ----- u musí vedieť o sériovej komunikácie. Dúfam, že to pomôcť u Ospravedlňujeme sa za moje zlé angličtine ...

[Quote = greenwilly] môže mi niekto pomoct s informáciami o tom, ako ísť o tom tento projekt im 3. ročníka elektrotechnickej študent [/quote] Musíte voľbou ďalšie PIC 16F876, napríklad s ním môžete posielať SMS Anh zobraziť na LCD. Ak chcete pripojiť telefón k PIC, pozri: http://www.panuworld.net/nuukiaworld/hardware/cables/fbus.htm Ak je váš telefón podporuje príkaz AT, všetko je veľmi jednoduché. Ak používate telefón Nokia, nie je možné použiť AT príkazy, musíte si Nokia SDK. Pre viac informácií nájdete na: www.nokia.com

Myslím, že najviac najjednoduchšie je to s mobily Siemens, pretože používajú asynchrónne sériovú komunikáciu. Nokias použiť FBUS / MBUS, čo je trochu komplikovaný kúsok.
Vlastne Nokia FBUS je rovnaká ako asynchrónny sériovú komunikáciu Siemens! A Nokia sa používať AT príkaz taky!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back