porúch Režimy> vo fotonických kryštálov

Z

zeroedus

Guest
Dobrý deň:

Snažím sa simulovať pomocou FDTD vada druhy 2D fotonické Crystal.Som pomocou FullWave na plot spektrum Postúpenie tejto 2D PC s vadou.
V manuáli FullWave, majú uvedené metódy na nájdenie rezonančné (defekt) režime.
Prosím, naznačujú, zdroj a detektor parametre a umiestnenie.V súčasnej dobe som pomocou Gaussova pulzu, aby simuloval.
: In your paper on " Investigation of Localized coupled-cavity modes ..."

Irfan:
Vo svojej knihe o "Vyšetrovanie lokalizovaných spolu-dutiny módy ..."v IEEE vestníku Quantum Elec., máte pozemky pre prenos spektrum použitia FullWave.Prosím, môžeš mi povedať, zdroj a detektor parametre a umiestnenie, ktoré ste použili.
Tiež ste sa prvýkrát nájsť rezonančné vlnové dĺžky a potom simulovať pre prenos pomocou rezonančnej vlnovú dĺžku ako voľné miesto vlnovej dĺžky (alebo ste použiť ako vaše centrum vlnová dĺžka pre Gaussova pulzu).

Vďaka,
V

Sme vypočítali prenosové vlastnosti vady konštrukcie, ako by sme si urobili za kus materiálu alebo len ďalší defekt-voľný fotonických kryštálov.Ide o to, naša práca je prevažne experimentálne.Keď sa robí simulácií sa snažíme napodobniť experimentálne konfigurácie čo najviac.Dôvodom je nasledovné: ak budeme nenasledujú takéto metodiky, simulácia môže byť náš výsledok v niektorej naozaj efektné závery, ktoré nezodpovedajú skutočným životom.Mimochodom, ako ste spomenuli, môžete tiež vypočítať defekt režimy pomocou fullwave.Tam je veľmi pekný papier K. Sakoda čo vysvetľuje princípy takýchto výpočtoch.Čo robí fullwave urobiť pre výpočet vadu režimu?Vada režim je lokalizovaný Eigen režime.Preto ak máte miesto bodového zdroja v stredu defektu bunkovej a rozrušiť bodového zdroja sa a impulzný funkcie, budete pozorovať niektoré vrcholy v Fourierova spektra signálu prijímaného od času monitor nahradiť na nejakom mieste v defektu bunky.Hoci neexistuje záruka, že takýto vrchol bude zodpovedať skutočnej chyby režimu.Aspoň jeden z týchto vrcholov bude zodpovedať vadu režimu.Za účelom overenia počasie také frekvencie zodpovedá "skutočné chyby mode", je treba počítať v ustálenom-state oblasti distribúcie vďaka zdroj umiestnený v defektu bunky.Kmitočtu zdroje, musí byť nastavené na frekvencii jedného z vrcholov.Tiež ďalší bod, vada frekvencia musí byť vo vnútri pásma medzery.Dúfam, že to pomôže.

Vďaka za poukazom na Dr Sakoda.Mal som jeho knihu priamo predo mnou a je to tu skvelé kapitoly o závadách a FDTD simulácie: D
FullWave tutorial spomína rovnakým spôsobom, ako ste sa zmienil o umiestnenie bodového zdroja s impulzný funkcie v závady a tak ďalej.

Pracoval ste na Photonic dosky simulácií Crystal, a to najmä závady schém?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back