Pomocou malého transformátora, aby zvýšili Piezo odmeriavanie

J

jeromekang

Guest
Ahoj, ja chcem, aby zvýšili napätie môjho snímača piezo, ktoré som skúšal vyrobiť okolo 150 a viac mV. Potrebujem posilniť striedavé napätie približne 2,5 V AC. Som bol poučený, že môžem urobiť pomocou malého transformátora. Môj problém je, aký transformátor by bol použiteľný? Alebo ako by som bol schopný určiť správnu transformátora vzhľadom viem, frekvenciu môjho snímače piezo? Akékoľvek komerčné tie môžem kúpiť?

Beacause vysoké výstupná impedancia transformátora snímača piezo ako zosilňovač nie je dobrá voľba .. Miesto zvážiť operačný zosilňovač založený na zosilňovač a ďalšie info nájdete v tomto appnote: Signalizačné Conditioning Piezoelektrické senzory http://focus.ti.com/lit/an/sloa033a/sloa033a.pdf IanP

Myslím, že to závisí na konkrétnej aplikácii. Pre napájanie úrody potom transformátor by bol riešením. Jeromekang potrebuje, aby mohol viac podrobností! Keith.

ahoj Keith, áno aplikácie pre získavanie energie konkrétne klávesnice lisy a kliknutí myšou.

Môžete nájsť niektoré užitočné informácie tu: [url = http://www.linear.com/pc/viewCategory.jsp?navId=H0, C1, C1003, C1799] Linear Technology - pre získavanie energie [/url] Všeobecne platí, hľadanie pre energetickú piezo zber. Keith.

máme LTC3588-1, pretože je kompletné riešenie pre získavanie energie. Problém je, že sme testovali to s napájaním DC a potreboval aspoň 6V, aby sila, ktorá je dôvod, prečo sme sa doporučuje použiť transformátor pre zvýšenie výkonu energetického mechanizmu tejto amplitúdy. Tiež som e-mailom svoju technickú pomoc tejto otázke minulý týždeň a zatiaľ sa vrátil do mňa ešte.

Piezo má byť vysoká impedancia, vysoké napätie zdroja. Zdá sa, že stále pomerne nízke napätie z nej. Nie som si istý, transformátor by bolo praktické, pretože by načítať piezo, ale môžem sa mýliť. To môže byť dobré sústrediť sa na stanovenie napätie piezo problém priamo - čo neznie doprava (alebo ste jednoducho očakávajú príliš veľa zo svojho návrhu systému tj tam jednoducho nie je dosť energie k dispozícii). Keith.

alebo ste jednoducho očakávajú príliš veľa zo svojho návrhu systému
Obávam rovnaké. Ako prvý krok odporúčam stanoviť dostupnej energie z vášho snímača piezo. To môže byť vykonané v každom výstupným napätím, len mení zaťažovací odpor až do maximálny výkon je dosiahnutý. Potom si môžete vypočítať optimálne konverzie obvod.

Otázka musí pochopiť frekvenčné pásmo energie sa zdvihol. Transformátor môže byť dostatočne vysoké impedancie, alebo nie, v závislosti na tomto kmitočte a jeho primárny, sekundárny otvorené indukčnosti. Dobrý model prvku piezo s otvoreným okruhom a skratu (alebo, povedzme 1 ohm) výkon v prostredí záujmu, urobí vám veľa dobrej a to ako koncepčne a triedenie týchto detailov.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back