pomoci 74LS47

M

mesalem

Guest
Existuje spôsob, ako výstup na 7segment zobraziť bez dekodéra.Mám záujem o časť, ktorá môže trvať 4 bity a zobrazovať tieto bity na 7 segment displej.

Ak máte dostatok I / O pinů váš procesor mohli urobiť túto úlohu bez akýchkoľvek vonkajších dielov (záleží na aktuálnu spotrebu vášho displeja).

s pozdravom

Ako C-Man povedal to dá urobiť.
Vo väčšine prípadov sa milióntin vývody budú môcť drezu cca 20mA prúdu a budete musieť použiť 7-segmentové displeje s bežnými anód.

Kód vnútri mikro má vyzerať-do tabuľky na prepočet z BCD alebo čokoľvek iného na 7-segmant ...

Ak váš signály sú zobrazené z MCU, metóda je uvedené vyššie, je v poriadku, ak sú z CPLD alebo FPGA sa qestion stáva jednoduchá.ich produkcia môže riadiť 7 segment displej priamo.je veľmi jednoduchý program na 7 segment displej kód, môžete sa vzťahujú na niektoré konštrukčné príkladom.

mesalem Napísal:

Existuje spôsob, ako výstup na 7segment zobraziť bez dekodéra.
Mám záujem o časť, ktorá môže trvať 4 bity a zobrazovať tieto bity na 7 segment displej.

môžete použiť sériové / paralelné regester ako 74ls164 ťahanie drôtu, ktoré je potrebné pri vstupe a pripojenie 7-segment s výstupným

prečo nepoužívať 74LS47, myslím,
že je veľmi výhodné pre návrh 7 segment displej.

ďalšie možnosti sú cd4543 a cd4511, ako ľahko sa používajú a možno priamo riadiť segmenty

Počul som o HEX displej.Bude slúžiť účelu ur

je-li u akékoľvek použitie mikrokontroléru alebo anyother používať iba pgming.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back