Pomoc! Odmocnina algoritmy žiadosť, PLZ.

S

svenchen

Guest
Pracujem na grafické výpočty v týchto dňoch. Dobrý odmocniny implementáciu na hardvér je potreba. Mohol by niekto ponúknuť nejaký dobrý papier na to? Mnohokrát ďakujem.

Hľadám papiera on-line, s trochou šťastia tak ďaleko. Našiel som to v minulosti - je to len otázka času. Pre väčšinu prípadov, budete chcieť "recipročné odmocniny" algoritmus. Algoritmus je iteračné, a vy skončíte s x ^ -0,5. To je v poriadku - stačí vynásobiť x Až budete hotoví, a máte x ^ 0.5. Tento formulár sa používa (pokiaľ viem), vo väčšine DSP a FPGA, pretože pre ňu šetril rozdeľuje. [Size = 2] [color = # 999999] Pridané po 16 minútach: [/color] [/size] Stále hľadáme, ale musím urobiť pár vecí - Neverím, že to je to, čo som našiel v minulosti , ale to bude, ako začať: http://www.pldesignline.com/howto/180203299 (budem vyzerať trochu neskôr) [size = 2] [color = # 999999] Pridaná za 6 minút: [/color] [/size] Aj - Hľadáte floating-point implementácia? Alebo možno celé číslo s desatinnou ďalšie kúsky?

Jejda som taký hlupák. Vynásobiť x Až budete hotoví, a máte x ^ 0.5. Pomerne málo dokladov o vzájomnom odmocniny, alebo povedať, inverzné odmocninu možno nájsť online. Ale môže byť naivný otázku, musíme navyše násobiť, ktoré by mohli stáť oveľa? Táto hodnota sa normalizujú na 1.x0x1x2 ...... XM. Opäť, vďaka moc.

Nie - ste blázon. Tieto druhy algoritmov je obvykle vymysleli ľudia s menami ako Newton, na rozdiel od "Charlie Baker" na ulici. Nebojte sa o ďalšie mierky množiť - moderný hardvér sa veľmi dobre množia v dnešnej dobe. Absolútne najlepší algoritmus, ktorý som kedy použil (bez videl, čo sa deje vo vnútri čiernej skrinky), bola vykonaná TI pre TMS320C4x linku SAD. Jednalo sa o "približné vzájomnej druhá odmocnina", ktoré ste dostali 8-bitov bližšie urobiť jednu iteráciu - štyri iterácií, a máte dobré pre 32-bit čísla. [Size = 2] [color = # 999999] Pridané po 10 minútach: [/color] [/size] Ďalšie otázky z mojej strany ... Vzhľadom k tomu, že používate to pre grafiku, je to väčší problém, ktorý si len vedieť, kedy jog pixelov pri vykresľovanie niečo? (To by bol podobný, koľko je hodnota odmocniny zmeny, na rozdiel od hodnoty samotného) Ak áno, existuje viacero kníh (Graphics Drahokamy), ktoré budete chcieť mať prístup a učiť.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back