Pomoc! Kde je to s týmito dvoma tranzistory MOSFET?

R

RoboColor

Guest
Vážení, som sa stretol s veľmi vážnym problémom v mojom projekte. Používam IRF7389 vytvoriť jednoduchý obvod je nasledujúci: Štruktúra IRF7389 je nasledujúci: V jednom prípade som dal TC3 v stabilnej úroveň porovnateľnú s VP. Keď pridám impulz (5V 250Hz) na TC4, nastane problém. Prúd v F1 (poistka) značne zvyšuje v tomto okamihu, a zdá sa, ako dva MOSFETy zapnúť v rovnakom čase. Neviem, kde je zlé. Prosím, pomôžte mi! Díky moc!

Je správne na druhom obrázku, že odčerpá z dvoch MOSFETs sú spojené dohromady?

Vďaka za Vašu odpoveď! Áno, to je správne. Tento snímok pochádza z datasheet výroby. A ja som otestoval, že sú skutočne odstránené. V skutočnosti som potrebné, aby boli opravené dohromady. Dokonca aj pri výrobe tak neurobí, budem drôt je spolu v mojom obvode. V skutočnosti je vyššie uvedenom obrázku je polovica H-mostík riadiť DC-motor kefy. Ale teraz, je polovica mosta nebude správne fungovať, vyzerá to ako skrat v ňom, ale neviem, kde je zlé.

Máte problémy pri simulácii, alebo sa skutočným obvodom? Vzhľadom k tomu, na schémy P-MOSFET zmenil zdrojom a odtokom, ale PIN čísel je v poriadku.

piny 3 a 4, skúste si test znovu. Ak sa súčasné zvyknutý byť väčší - Zníženie hodnoty odporu impedancia obvodu brány, takže napätie hradla zvyknutý byť ovplyvnená mozgov do brány kapacity.

Ak chcete Coros: Ďakujeme! Myslím, že schéma je správne, pretože je P-Channel MOSFET. Myslíte si, že by mala byť obrátená medzi pin3 a pin4 (5). To si nemyslím.

Zdroj P-MOSFET by malo byť viac pozitívny ako odtok, inak by vykonávala vnútorné dióda prúd. Ak je VT je najviac pozitívna napätie zdroja by malo ísť tam, to je dôvod, prečo sú spojené kanalizácie. Brána riadenie okruhu polovice mosta by mali byť nízke impedancia, aby sa brána kapacít bude účtovaný čo najrýchlejšie, a tam by mala byť mŕtva doba medzi vypnutím jeden tranzistor prepínania na druhej strane. Otvorený kolektor jazdy s obvodom 10K odpor nie je dobré riešenie, by push-pull je vhodnejšie.

Ďakujeme, že ste coros! V prvej schéma, som unavený pin3 (zdroj P-kanál) na najvyššiu úroveň napätia (Vp, cca 12V DC), takže myslím, že nie je problém v ňom. Aj káblové pin3 a pin4 spoločne práve teraz, a testoval napätie pin5. To je skoro rovnaký ako VP, to znamená, že P-Channel MOSFET je ON! Prečo? Je to tak zvláštne. O stave P-Channel MOSFET príčinou veľkého prúdu, keď N-Channel MOSFET je ON. Ale ja neviem, prečo P-Channel MOSFET je na to aj keď som káblové pin3 a pin4 dohromady. Som nahradil čip pre raz, výsledok je rovnaký.

Možno, že sa pokúsite vyskúšať P tranzistor zvlášť, napr. s lampou 12V, len skontrolovať, či nie je poškodený. So zdrojom a brány prepájať musí byť vypnutý.

RoboColor, aby sa n kanál, keď vaše P kanál bol gate-source skrat? VPP môžu byť spôsobené bezkonkurenčné zdroj úniku mozgov do prúdu medzi p a n MOSFETy. A čo zaťaženie používate pre testy?

Aj káblové zdroje a brány P-channel spolu, keď som robil test. Počas testu som dal odpor medzi zemou a kanalizácie, môžem zistiť prúd cez odpor. Aktuálna hodnota je o VP / R. Urobím skúšku zvlášť pre P-kanál zajtra. Díky moc.

Vážení: Som strašne ľúto, že je problém v samotnom zariadení. Pretože som si vybrať zlý predajcu, MOSFET, ktoré mi poskytla viac ako 50% poruchovosť. Tento večer som zmeniť MOSFET (s) niekoľkokrát, a zistil, že niektoré zariadenia by mohlo fungovať, a iní nie. Myslím, že predajca predáva zariadenia, zložení z odpadu PCB doske. Takže tam prichádza otázka: ako má posudzovať, či MOSFET je dobré pred tým, než je spájkované na palube, sa pomocou multimetra? Díky moc.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back