pomalé dióda SMPS snubber

E

eem2am

Guest
Tu a SMPS RCD snubber pre flyback v režime offline, ale dióda je pomalý IN4007 nie je to proti pravidlám SMPS ... teda táto dióda je príliš pomalý?
dexmc5.jpg

Videl som túto prax v Číne pred niekoľkými rokmi. Je zrejmé, že dlhá doba zotavenia udržuje snubber pripojené k vstupu a bezstratové poplatok využitie prebieha. vidieť Podrobné technické informácie. Zdá sa, že na zlepšenie efektivity alebo 2 percentá, a najlepšie zo všetkých použití lacných dielov. Táto technika pracuje aj pre pohony MOSFET brány.

bezstratový poplatok využitia prebieha
Zdá sa, že zlepšenie efektívnosti alebo 2 percentá, a najlepšie zo všetkých použití lacných dielov.
dobrú analýzu. Powertint Zdá sa, že kopírovať spôsob ich aplikácie LinkSwitch-II - bez vysvetlenia princípu fungovania. V starších aplikáciách uvádza, že používa klasická RCD snubber (rýchle zotavenie diódy bez odporu radu). Mali by ste zvážiť, že tlmiaci cieľom nie je efektívny prenos energie na zaťaženie, ale zníženie prepätiu z úniku indukčnosti transformátora. Ak môžete získať časť energie dočasne uložené v kondenzátore snubber, môžete zvýšiť efektivitu.

MKO: - Chápem, čo tým myslíš .. ale myslel som si to musel diódy pre zapnutie veľmi rýchly, ako vypnúť hrot vytvára skutočné vysoké? ... Preto by bolo neprimerané 1N4007?

Super rýchly dióda sa nezapne výrazne rýchlejšie než štandardné dióda. Rozdiel je v obrátenom poradí, obnovu turn-off. A nie je potrebné pre extra rýchle zapnutie sa snubber.

Ďakujem MKO, ale vzhľadom k flyback, ak je mosfet vypnutý, má indukčný prúd bol okamžite zlomené ..... a preto napätie na odtoku sa začať stavať masively vysoké ..... ...... Určite je potrebné tlmiaca dióda prísť na absolútne čo najrýchlejšie ...?..... inak, ako sme sa zastaviť masívne stavba kanalizácie napätie? ... Musíme utlmiť to v zárodku extrémnych rýchlo?

[Quote = larrymeares] Videl som túto prax v Číne pred niekoľkými rokmi. Je zrejmé, že dlhá doba zotavenia udržuje snubber pripojené k vstupu a bezstratové poplatok využitie prebieha. vidieť Podrobné technické informácie. Zdá sa, že na zlepšenie efektivity alebo 2 percentá, a najlepšie zo všetkých použití lacných dielov. Táto technika pracuje aj pre pohony MOSFET brány. [/Quote] Pekný info, máte ako kniha o ruku? Vďaka vopred Pow

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back