pomôcť s projektom - GPS a GSM \ GPRS

S

shay.sharvit

Guest
Dobrý deň, prosím o radu. Chcem odovzdať GPS súradnice z prístroja im budova pomocou SMS správ. trochu som skúmal, a ak som to správne viem, že treba GPS čip a GSM \ GPRS modul. Ak môžete mi povedať, ako sa používa, a to ako mi odporučiť najlepší GPS chip a GSM modul pre môj projekt. Ospravedlňujem sa za moje angličtina a thank u veľa.

[Quote = shay.sharvit] keby ste mi povedať, ako sa používa, a to ako mi odporučiť najlepší GPS chip a GSM modul pre môj projekt. [/Quote] ja používam SIMCOM SIM340 GSM modul a Leadtek LR9548S GPS modul. Budete potrebovať tiež mikrokontrolér (alebo PC), zviazať to všetko dohromady. Ak hľadáte na fóre nájdete veľa príspevkov, ktoré popisujú, ako Communica s nimi. Radio GSM používa AT príkazy, a modul GPS výstup NMEA dáta.

Dobrý den Ďakujeme, že u very ďakujem za odpoveď. Mám dve otázky, môžete si možno myslíte, lacnejšie GPS modulu? a čo je cena za 340 sim?

[Quote = GSM Man, 672488] ja používam SIMCOM SIM340 GSM modul a Leadtek LR9548S GPS modul. Budete potrebovať tiež mikrokontrolér (alebo PC), zviazať to všetko dohromady. Ak hľadáte na fóre nájdete veľa príspevkov, ktoré popisujú, ako Communica s nimi. Radio GSM používa AT príkazy, a modul GPS výstup NMEA dáta. [/QUOTE] Hi GSM Man! Neviete, či SIM340 GSM modul podporuje rozhranie SPI? A ak áno, mám tiež ovládať modulom s podporou AT príkazov kŕmil na tratiach SPI? Nie som si istý, ako to urobiť takto, pretože som väčšinou komunikovať s GSM pomocou UART. Vlastne som v pláne riadiť viac GSM moduly pomocou jednej UART úpravou moduly ako otroci. Viem, že môžem nastaviť UART ako SPI, ale neviem, ako môžem nastaviť GSM modul ako otroci pre tento protokol. Díky moc!

I m pomocou GPS LR9122 s pic 18f452, ale nevidím žiadny prenos dát (nie na PC ani na rozsahu): (Existuje predvolená konfigurácia tohto modulu GPS My pripojenie: - 1) My anténa je pripojená k 5V napájací zdroj (PIN 1) 2) GPS je vybavený 5V napájanie (PIN 2) 3) GND predpokladu (PIN 18. 4.) GPS TX výstupu (PIN 11) je pripojený k pinu RX mikrokontroléra PIC18F452 Moje spojenie konfigurácie : - 1) Prenosová rýchlosť: - 4800 2) Začiatok bity: - 1 3) Dátové bity: - 8 4) paritné bity: - nie je 5) Stop bity: - 1 plz pomôžte mi .....

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back