Pomôžte mi sa s projektovaním jednoduchý LED rampy

A

Artie

Guest
To by malo byť jednoduché, ale uniká mi. Keď som sa na vstup obvodu "Ahoj", chcem LED jas na rampe hore. Keď som sa na nízkej úrovni, chcem, aby to rampe dole. Bolo by pekné, keby som mohol používať trim, hrnce na nastavenie rampy oddelene, ale to je úplne zásadný. Rampy by mali byť asi 100 ms do 1 sek. Po rampa je lineárna, nie je ani dôležité. Vďaka všetkým.
LED_ramp.png

Jednoduchý spôsob, ako to urobiť, je použiť malý (8-pin) mikrokontrolér s vstavaným PWM (pulzne šírková-modulátor) a naprogramovať tak, že keď je "vysoké" aplikovaný na vybranom vstupe sa začne vytvárať obdĺžnikový priebeh (PWM od 0% do 100% mark-to-space ratio) a pri rovnakom vstupe platí nízke, že robí opak - zo 100% na 0% .. Jeden vhodným kandidátom pre túto prácu je PICAXE-08M .. http://corticalcafe.com/hardware_picaxe.htm S pozdravom, IanP

Hej, Ian, Moja prvá reakcia bola, že povedať, že vyzerá ako mimoriadne komplexné riešenie pre jednoduchý problém. Potom som si pri pohľade na odkaz a dát bližšie. Nielen, že vyzerajú, ako by to mohlo byť jednoduchšie, než môj pôvodný samostatné konštrukcie tranzistorov, ale môže dokonca ísť tak ďaleko, že sa namiesto celého obvodu, ktorý som navrhovania. V podstate chcem tri momentálnej plynule prejde do zapnutia a vypnutia z sequnce v gitara vytvoriť "morphing" z jedného zvuku do iného ako náhle switch. To tiež uľahčuje vytvorenie komplexného prepínacie matice. Ako vhodné, aby sa moje AX môže byť ovládané PIC, AXE. : Wink: Vďaka za odkaz a info Ian. Artie Edit: Mimochodom, to je to, čo som si pohrával s pôvodne. Len si istí konfigurácií.
LED_ramp02.png

pomocou IC 741 nahradiť generátor hodín s astabilní multifibrator.

Doba je hi (pre vstup) je dlhší ako zametanie čas. Myslím, že budete musieť použiť monostabilný 555 alebo na dlhšiu dobu zametanie

[Quote = catur_3414] pomocou IC 741 nahradiť generátor hodín s astabilní multifibrator. [/Quote] Nie som si istý, čo to je súbor, ale otvára sa len táranie na mojom počítači. Je to len séria podivné znaky.

Ahoj mám jednoduchý nápad, ale ja viem, že nemôžete byť prácu alebo nie. Stačí len pripojiť vstupný diódy nasledovať odpor potom nasledovať paralelný kondenzátor a LED. Pri vstupe 1, dióda dopredu zaujatosti a od dobíjanie kondenzátora a zároveň rozbehnúť LED. Pri vstupe zmeny 1 - 0 dióda prestane viesť a kondenzátorom začať plniť a dobehu LED. Nastavte odpor a kondenzátor hodnotu nastavte na rampu a dobehu.

Skúste otvoriť s MS Word. svoju prácu v frekvencia 4 kHz. Nie som si istý, ale nahradiť R a C môže byť potrebné pre nižšie frekvencie. [Size = 2] [color = # 999999] Pridané po 11 minútach: [/color] [/size] [quote = laststep] Ahoj mám jednoduchý nápad, ale ja viem, že nemôžete byť prácu alebo nie. Stačí len pripojiť vstupný diódy nasledovať odpor potom nasledovať paralelný kondenzátor a LED. Pri vstupe 1, dióda dopredu zaujatosti a od dobíjanie kondenzátora a zároveň rozbehnúť LED. Pri vstupe zmeny 1 - 0 dióda prestane viesť a kondenzátorom začať plniť a dobehu LED. Nastavte odpor a kondenzátor hodnotu nastavte na rampu a dobehu. [/Quote] LED bude klesať, ale nie lineárne rampa, čo kondenzátora nabíjania a vybíjania nie je lineárna (pozri pulz obrázok)

Máte pravdu, rampa sa nie je lineárna. Ale to, čo mám na mysli, je pokúsiť sa použiť väčšie RC tak, aby doba nabíjania dosiahnuť možno 63%, je tak veľký, ako je to možné, takže by sa zdalo, ako lineárne. Catur_3414 thx, aby sa na mieste.

Skúšal som simulovať tento dizajn, ale výstup je rovnaký ako vstup (nie je bezbariérový)

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back