Pomôžte mi s ultrazvukovou a capactive cestu pre pôdnej vlhkosti!

K

kamelian_20

Guest
Ahoj všetkým Snažím sa builed druh systém merania vlhkosti pôdy. Potrebujem druh presné a ekonomické system.amonge môjho výskumu som zistil, tak veľa, ako TDR, chladená zrkadlá vlhkomer, tenkých vrstiev, ultrazvukové a kapacitné snímanie. Potrebujem pomoc pre ultrazvukové a kapacitné cestu. ide

akú pomoc potrebujú urobiť u? Ak je odporúčanie, potom poviem použiť kapacitné zariadenia. Najviac vlhkosti na základe premennej kapacity a mať dobré výsledky a dokonca i dont vyžadovať žiadne kalibrácie.

Myslím, že kapacitné metóda je ľahko implementovať, a tiež rozumné, ale nie som si istý o správnosti a presnosti. Ako si o tom myslíte? Potrebujem nejaký spoľahlivý a dobré obvody pre realizáciu tohto systému. TDR a niektoré ďalšie metódy sú tak zložité a drahé.

Zjednodušene povedané, mali by ste sa pýtať: Čo vlastnosť, ktorú chcete alebo potrebujete vedieť. "Vlhkosť pôdy" je skôr hovorový termín, než určenie presnej vlastnosti. V technike prostredia (neviem, o poľnohospodárstve), je obsah vody väčšinou definovaná ako percento suchého materiálu obsiahnuté vo vzorke, gravimetrické merania. To môže byť excactly určená len sušením vzorky. Ako orientačnú hodnotu, je kapacitné meranie sa často používa, ale to musí byť kalibrovaný s podobným materiálom. V kontraste, tlak pary resp rosného bodu, merané s uvedenými vlhkomer, je úplne iný majetok, hoci dva byť zrejme príbuzný.

Ahoj všetci viete, ako ste hovoril, ako keď vezmete niektoré vzorky z pôdy chceme merať obsah vody a snaží sa vysušiť a potom sa meria hmotnosť rozdiel je akási stará metóda. Dnes agricultral inžinieri výpočet vlhkosti pôdy s množstvom veľmi presné a komplexná metóda, ako TDR, Mikrovlnná rúra, frekvenčnej oblasti, a tiež ultrazvukové. Cieľom tejto metódy je všetko len obsah vody vo väčšine soil.in nové metódy, ktoré merajú dielektrickú konštantou pôdy, pretože je veľký rozdiel medzi vodou dielektrickú konštantou a ďalší obsah dielektrickú konštantou pôdy. Tiež si myslím, že kapacita spôsob použitia tejto teórie, ale myslím, že je zvyčajne využívajú pre meracie vlhkosť vzduchu. Chcem vedieť, ako presne ultrazvukové a kapacitné metóda práce

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back