Pomôžte mi s jednoduchou simuláciou (problémy časového oneskorenia)

T

takman

Guest
Mám jeden spínač a jeden led.When dám '1 'pre prechod chcem zapnúť LED ... Ale keď som vypnúť vypínač Chcem, aby viedla k vypnutiu po 8 sekúnd. Urobil som časové oneskorenie s JK flip-flop''mod 8'', ale potom neviem, ako ... Pomôž mi .. (Je to len simulácia na electr.workbench, nie v reálnom obvode).

Drahý priateľovi To záleží na frekvencii obvodu. Napríklad, ak je frekvencia 1 Hz (T (hodiny) = 1 s), môžete použiť tento okruh:
81_1198198266.gif
[/img] [ img] http://images.elektroda.net/32_1198198311.gif [/img] V frekvencia signálu C jednu osminu frekvencia = (1 / 8) Hz (T (C) = 8sec) S pozdravom : D

Vďaka saeidj Viem, že ... ale neviem, ako ju zastaviť, keď som vypnúť vypínač po 8 sekúnd?

Ok, zavolajte prepínač signálu D Na môj nápad, musíme nábežnú hranu spustil flipflop s prednastavenými nízke, vysoké dátové a vstup hodín viazaná na D, to flipflop výstup (signál E) by bola nízka unntil prepínač vysoko, to by potom ísť vysoko a zostať vysoká ... Zvážte saeidj kresba, flipflop hodiny = CLK a E a (ne D) a (nie C) aka hodiny beží po zapnutí spúšťa E je nastavená, ale nie je unntil D ide nízka (spínač je voľný) - je to freezez up (zaniká), ak C ide vysoká po 8 sek. (C defaultne nízka) LED signál = D alebo (E a ​​(ne C)) bude svietiť, kým prepínač vysokých alebo (po zapnutí je nastavená, ale pred zverejnením vyvolal proti vypršala) S pozdravom

Prečo používať jednoduché timedelay jednotky povedať LRC obvody

Vďaka vandelay ale môže ukázať, že u mňa ..... pretože nemôžem pochopiť, veľmi dobre anglicky ..... Ak sa u mňa môže poslať okruh .... aj tak vďaka.

OK. Vstup hodín ide do môjho schémy counter_clk riadi hodín vstup obvodu saeidj, a C sa pripája k C v obvode saeidj je. My flipflop nastavenie je trochu hrubé, môže byť pravdepodobne urobiť lepšie, ale je to dlho, čo som sa zaoberal toto ... Dôležité je, že E by mal zostať nízke unntil spínač nastavený, a mal by zostať vysoká aj keď je prepínač ide nízka ... Simulovať a uvidíte, či je potrebné vykonať zmeny, aby pracoval. Zamerajte sa na získanie E signál, ako som opísal. Ak to funguje na prvý pokus, odmenou mi jedno Nápoveda: wink:

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back