Pomôžte mi s implementáciou logiky kalkulačka

M

MSRA

Guest
Snažím sa realizovať kalkulačka, ktorá má vstup z klávesnice, alebo iným spôsobom, ako sú prepínače, atď dekódovať do binárnych čísel pomocou dekodéra IO vykonávať airthmetic výpočty (sčítanie, sub, mulov a divízie jediný) a zobrazí výsledok buď 7 segmentov, alebo na LCD. ale zatiaľ to, čo som HAV je predstava o tom, ako by malo byť, a nie žiadne Thor články vzťahujúce sa k nej a predstavu o tom, ako ju zabezpečiť. Chcem, aby sa vstup v desatinnom tvare, 0-9 spočítať a zobrazí výsledok, ktorý som sa obmedziť na 2 číslice (menej než 100). Dúfam, že u pochopí, čo som povedal a bude sa snažiť, aby mi pomohol vyriešiť tento ...

Ahoj mikroprocesora 8051 sa môže použiť pre tento projekt. Pomocou mikroprocesora 8051 môžete ľahko rozhranie klávesnice. Podľa vašej aplikácie, ktoré možno vykonať sčítanie, odčítanie, násobenie, delenie atď od postavený v návode alebo jednoduché algoritmy. LCD je najlepšou voľbou pre výstup. LCD displej je dobre prepojený s 8051 mikroprocesora. Všetky tieto operácie nezávisle vysvetľujú väčšinu z 8051 kníh. Môj návrh je 8051 mikroprocesora v Mazzidi je ticho jednoduchý. Ak budete chcieť viac pomoci opýtať tu. Čo sa týka Ajish Babu S

Vďaka ... ale ja obmedziť na použitie mikroprocesora, paralelný port ... iba zmija IC .. brány ... multiplexery ....!!!!!!

Ahoj Ok. Potom obvod je zložitejšia. Môžete použiť rad integrovaných obvodov pre každú operáciu. Môžete použiť na 74147 desatinných miest kodér priority BCD a spínač alebo niektoré vstavané v IC na klávesnici rozhranie. Pre jednoduché sčítanie a odčítanie môžete použiť 7483. A na displeji, môžete použiť 7 - segment, môže byť ťažké bez LCD rozhranie mikroprocesora Vzhľadom Ajish Babu S

Ak je u potreba, aby to len dve číslice potom môžem povedať, že jeho tvrdé, ale nie impossible.However, že takéto sircuit, povedzme, 8 číslic z čipov, ako 7447 a podobne je takmer nemožné. Dokonca aj keď je to možné, môže tento projekt trvať mesiace hrať. Teraz za prvom prípade u potrebujú vedieť, že sčítanie a odčítanie môže byť vykonaná veľmi ľahko. Násobenie je trochu zložitejšie a rozdelenie je najťažšie zo všetkých. Pozývam u sa pozrieť na mojej simuláciu je Orcad. To môže pomôcť ua trochu. Ide!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back