Pomôžte mi rozdeliť 1M kryštálu oscilátora hodín na 100 Hz

M

meisam_r

Guest
Ahoj mám 1M osillator krištáľu a chcú rozdeliť hodiny 100Hz plz pomôžte mi

Budete potrebovať dve desaťročia proti dvom, teda dva čipy, ako 74HC390. Každý čip je možné nakonfigurovať tak, aby deliť o 100, takže 1MHz delený 100 a po delená 100 ponúka 100 Hz.

Rovnako ako meysam povedal, u potrebné dve deliť o 10 frekvencií deviders. U oboch je možné, aby tieto deviders urself alebo lepšie využívať dostupné IC čipy. Pokiaľ si spomínam, že číslo dielu Meysam spomenul, je flexibilný čip, ktorý môže pracovať v rôznych režimoch, z ktorých jedna bola vydeľte 10. To by však nemalo zamieňať s ostatnými spôsob fungovania tohto čipu, ktorý je proti desiatim.

Ak potrebujete 50% pracovný cyklus a vaše počítadlo záleží na to, aby výstup na overfow, možno budete musieť rozdeliť prvý o 50 potom o 2 pomocou flipflop. To by 50% pracovný cyklus.

nastaviť počet až 10000 WRT 1 MHz a má prepínať premennú sme Wil sa 50% pracovnej signálu 100 Hz signálu

Áno, môžete použiť čítače desaťročia ... dôjde k tzv PIN RCO v každej prepážky, ktorá vyrába vysoko koncom desiatich počíta ... pripojte ho na budúci hodiny proti .... Váš výstup bude RCO ďalšieho pultu ... ale zvyknutý dať 50% pracovný cyklus ...

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back