Pomôžte mi navrhnúť jednoduchý napájací zdroj

S

Slayerza

Guest
Ahoj, potrebujem scematic navrhnúť základné napájania. Požiadavky je, že mám aspoň toto napätie k dispozícii. 12V - DC -> ovládanie relé cca 500 mA 5V - DC -> dodávky pre jednotlivé postavy LCD 3,3 - DC -> napájanie 6 nízkou mikroradičov Premýšľal som o regulácii 12AC z transformátora, ako priechodom cez spínacie regulátor a LDO respektíve pre každú z 5V a 3V kanálov. Tiež je potrebné pridať Batériové zálohovanie do tohto systému. Je to dobrý návrh, alebo máte iné návrhy. Vďaka Slayer

Asi by som sa rozhodnúť pre 3 spínacie, nastaviteľný regulátory napätia .. niečo ako MC34063 .. pozri obrázok nižšie .. Samozrejme, je potrebné transformátor a viac rectyfier + Čiapky .. všetky neregulované napätie medzi 25V a 7V by mal robiť .. S pozdravom, IanP

Vďaka IanP, však nemá spínacie regulačné orgány nemajú zavádzať obrovské množstvo hluku do obvodu. Čítal som, že somwhere swithing regulátor nasleduje LDO znižuje hluk výrazne. Je to prípad. Cheers Slayer

Ahoj Slayerza by som tiež vyskúšať spínacích regulátorov ako IanP navrhne. Spínací hluk máte na mysli zrejme neexistuje spôsob, akým si myslíte, že by bolo možné. Dobre navrhnuté prepínač je lepšia účinnosť a môže byť vykonané s malým šumom v systéme DC. Som bol schopný urobiť pre let s malými alebo žiadnymi hluku v systéme, ktorý meria jemné stupňov laserovej energie. Ak použijete LDO typ, ktorý bude mať pekný čistý jednosmerný zdroj, ale budete spaľovanie viac energie, ako budete chcieť. Ak je spotreba energie nie je problém a potom by som povedal, ísť na to. Ak sa predsa robí starosť potom prepínač. Niekoľko spoločností, aby spínacích regulátorov na súčasných úrovniach a napätie, ktoré hľadáte. ST Micro ako ten, ktorý IanP uvedené a národné je niekoľko typov. Ak je spínací hluk sa zvýši, zamierte skúste vyššie frekvencie zariadení. veľa šťastia dfullmer

Veľká keď som si bol vedomý toho, že spínacie typy je efektívnejšie, bol som len obavy o hluk, že sa zavedie. Ako prístroj bude potrebovať nejaký druh spotreby Batériové záložné napájanie je veľkým problémom. Spolupracovali ste so spínacími regulátory TI? Cheers Slayer

Ahoj, a nie iba od TI, ale všetky sú viacmenej rovnaké. Cievka, dióda, filter čiapky a spínacie regulátor. Národná miesto má pracovný stôl konštrukčný nástroj, ktorý by mohol pomôcť sa dozviete niečo viac o týchto chalanov .. h ** p :/ / webench.national.com / appinfo / výkon / webench / index.cgi Good Luck dfullmer

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back