podivný problém ahout IIP3

T

tangqin55

Guest
Keď som simulovať IIP3 na dvojito vyvážené Mixer CMOS, zistil som, svah je nie 3, ale o 2,35, takže výber rôzne vstupné amplitúdy vyvodzovať, výsledok IIP3 je iný. Prečo dávka tomto prípade dochádza? Pri stretnutí s týmto problémom, ako môžem simulovať IIP3?

Mohlo by to byť amplitúda signálu, ktorý používate pre simuláciu. Ak je amplitúda je vysoká, je možné, aby vyšší IM intefere s meracou. IP je potrebné merať na rôznych úrovniach výkonu, aby sa uistili, že čítanie je v súlade. Vypočítaná IP3 by mal byť rovnaký po dobu najmenej dvoch úrovniach výkonu. Príliš často sa ľudia tohto opatrenia na príliš vysokej úrovni výkonu a získať IP3/IP5/IP7 combo. C

Som vzal do úvahy, a tak som amp_RF =- 60dB a amp_LO = 0dBm, ale výsledok bol ešte podivné, ktoré možno vidieť na obrázku. Myslím, že vstupné amplitúdy je dostatočne malý, nie?

Ahoj, ja nie snáď príspevok 5. objednávky nelinearita ....

FRF = 432MHz, FLO = 396MHz, FIF = 36MHz.so frekvenciou IM3 je 35MHz a 37MHz a frekvenciou IM5 je 34MHz a 38MHz. Ako by som mal urobiť, zistiť, kde dôvodom je IM5?

Zo SIM resutls zdá sa, že správny príkon hodnotiť IP3 je nižšia ako -20 dBm. Postaraj sa o nastavenie accurate: pokles o dve poradí mag 3 hlavných analógových presnosť nastavenia predvolené hodnoty. Budete potrebovať väčší čas na SIM, ale spoľahlivejšie výsledky. Dúfam, že to môže pomôcť. Mazza

"Zníženie dvoma poradí mag 3 hlavných analógových presnosť nastavenia predvolených hodnôt" I "m ľúto, že som si to jasne nechápem, mohli by ste mi povedať, v detaile? Ak vyberiem extrapolovať bod pod-20dBm, IIP3 bude de veľmi malá. Myslím, že skutočná krivka IM3 by pod ideálne krivkou, ak je vstupná amplitúda je veľmi malá (amp_RF =- 60dB je dostatočne malý, nie?), ale bohužiaľ, výsledok SIM not.Why?

Pokúsim sa vysvetliť lepšie: Z grafu ste nám ukazuje, že je jasné, že používate Spectre RF, PSS a Pac. Môj názor je, že podivný výsledok ste získali, je spôsobené nepresností simulácia nastavenia. Prvé vydanie ku kontrole sú analógové presnosť nastavenia, ako je reltol, abstol a tak ďalej. Na správne simuláciu IP3, mali by ste znížiť toto nastavenie (napríklad reltol implicitná hodnota = 1e-3 -> použitie 1E-5). Ak sa po tom, simulácie je stále dáva vám zlých výsledkov, tak použite dva veľké signály Mixer Lineárny port namiesto jednej veľkej a jednej malej signál, aby sa zabránilo analýza Pac. Dovoľte mi, aby som Vám poradíme, že to môže byť veľmi ťažké simulácie. Dúfam, že som bol jasnejší, teraz. Mazza

Všetky simulátory, ktoré závisí od modelu MOSFET BSIM majú vlastné problém v mosfet model. je diskontinuita v derivát sa / DVD, keď VDS kríža 0 voltov. To sa nedeje v bežnej zosilňovacie obvody, ale iba v MOSFETy použité ako spínače, a to najmä v pasívnom miešačky. Neexistuje žiadne jednoznačné riešenie tohto problému. Comitee BSIM pracuje na tom, ale zatiaľ žiadne riešenie.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back