pochybností pri spracovaní obrazu

E

elecs_gene

Guest
chlapi,
Mám pochybnosti o spracovanie obrazu ... predpokladám, že som sa v kruhu svojej image a ja neviem, čo je v centre alebo jeho polomeru a vzhľadom k tomu, že kruhu môžu byť umiestnené kdekoľvek, môže u darovať mne nejaký algoritmus, ktorého prostredníctvom môže určiť aj kružnice a jej polomer ....

pozdravy

Mám nápad ... neviem prácu alebo nie.

Snažíte sa dostať 2 obrázky s rovnakým pozadím.Úplne rovnaké pozadie.1 obrázok s kruhom a ďalší obraz bez kruhu.Do odčítanie na 2 obrázky, potom si môžete vyhľadať kruhu a určia polomer.

Hope to môže pomoct.

Môžete použiť technológiu detekcie hrán zistiť kruhu.Ale ja neviem, ako zistiť polomer kruhu.

to je známy problém a je možné vyriešiť pomocou Hough transformácie.použitie paramaterů ako kruh miesto bežných linky nájdenie algoritmu.

Li ur r v začiatočníckej fáze potom detekcie hrán je ľahké získať inak pri pomoci obrazu nástrojov MATLAB

itsthetimetodisco Napísal:

to je známy problém a je možné vyriešiť pomocou Hough transformácie.
použitie paramaterů ako kruh miesto bežných linky nájdenie algoritmu.

Tento problém sa vyskytuje často na lekárske účely, imaging, kde napríklad u potrebovať zistiť niektoré rakovinové bunky v obraze.určite tam musí byť tony papierov na túto tému.

Je možné rozoznať kruh od zvyšku poľa?Je to klubíčko?Vaša otázka
patrí blob analýzy.Pocínovat u poslať mne jeden vzorka obrazu pracuje na ur?
Je kruh inú farbu?Odpoveď na tieto otázky ... môže byť aj môže pomôcť u.

Môžete použiť technológiu detekcie hrán zistiť okraja kruhu.Nájdite maximálny rozdiel medzi dvoma regióne čo-súradnicami kruhu.To bude priemer.Potom môžete nájsť polomeru.Já nevím, či to bude fungovať, alebo nie.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back