Počet bitov v skladacie & Interpolačná ADC

M

moisiad

Guest
Nazdar
V typickom skladacie & Interpolačná architektúra, existujú dve hlavné časti: Coarse Quantizer a jemné Quantizer.Vo všetkých dokumentoch, ktoré som videl Coarse Quantizer je 2Bits a zvyšok bitov (4 až 6) sú spojené s Fajn Quantizer.Týmto spôsobom sú realizované ADC s bitovými číslami až 8.
Moja otázka je, prečo je hrubá Quantizer nevykoná poskytnúť viac bitov (napr. 4), s cieľom zvýšiť celkový počet bitov ADC (až 10bits).Ak mi niečo, by sa toto zvýšenie dostupných riešení skladacie & Interpolačná architektúry.

Vďaka

Uznesenie z hrubej quantizer je určený skladacia faktorom skladacia obvodov, ktoré sú používané.Existuje mnoho praktických aspektov obmedziť skladacie faktor, ktorý môže byť vykonaná.

Mimochodom, vysoká skladacia faktory (čo zodpovedá vyššie rozlíšenie v hrubých quantizer) boli získavané kaskádové skladanie fáza: pozri Zabudovaný to IEEE JSSC DEC1997 papier (10b 50MHz CMOS F & I ADC).

Pozdravy

Thanks maxwellequ

Môžete mi prosím, vysvetlite mi, ako sa skladacie faktor určuje rozlíšenie hrubej quantizer.Napríklad typické pre skladanie faktormi 4 alebo 8 bitov, koľko musia hrubej quantizer poskytnúť?

Skladací obvod je niečo, čo predtým, ako upnul komparátor, ktorý má prenosovú funkciu s niekoľkými nulovej prechody -> tak sa každý rozhodne viac naklonený komparátor nulové prechody a pre určité rozlíšenie, menej naklonený komparátory sú potrebné.

Vzhľadom na cyklickej povahe skladacie vlastnosti, je nutné použiť hrubé ADC uviesť, v ktorom sa nachádza rozkladací cyklus vstupného signálu - cyklický kód, ktorý nájdete na výstupe zo porovnávaných opakuje v každom skladanie cykle.Tak hrubé rozlíšenie je daná počtom skladacích cyklov.

Teraz, rovnako ako v každom ADC, ktoré obsahujú hrubé a jemné subconverter, že je nutnosťou zabezpečiť "vyrovnanie" medzi hrubé a jemné rozhodnutia.To sa vykonáva buď tým, že zabezpečí, že hrubý porovnávací majú veľmi nízky ofset napätia (<1LSB) alebo pomocou nejakej prepúšťaní (tj rozlíšenie väčšie, než je potrebné) - v podstate postupovať stratégie podobné, ktorý bol použitý v dvoch-kroku potrubia a ADC.Niektoré dokumenty na začiatku 90. rokov o F & I ADC použiť "trochu zarovnanie" režimu - v tomto prípade hrubej quantizer mal čo najmenšie rozlíšenie, ale potom tam bol ďalší hardvér zladiť s MSBs LSBs v "oblasti náchylné k chybám" .Tieto programy umožňujú mať veľký kompenzácií v hrubých quantizer (samozrejme, že čím väčšie je rozlíšenie znamená nižšie hrubú offsety, ...)Radím vám, aby ste si tie papiere.Bohužiaľ, nie je to pre mňa všetko, čo sem napísať, že je poznať, že predmet.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back