plz pomôcť ABT tieto základné operačný zosilňovač

B

beedee

Guest
Prečo je LM 324 používa rovnako ako v "OZ ako zosilňovač" a nie ako "operačný zosilňovač ako komparátor" Rovnako ako, prečo sa používa ako LM 339 v "OZ ako komparátor" a nie ako "operačný zosilňovač ako zosilňovač", aj keď v skutočnosti operačný zosilňovač môže byť použitý v oboch konfiguráciách .. prečo je nutné použiť THESE obvody pre špecifické účely.

Vysoká vstupná impedancia a veľké otvorené slučky napäťový zisk robiť op-AMO výborne hodí pre aplikácie komparátor. ale ... Comprator Charakteristika: a) rýchlosť premávky b) presnosť c) zlučiteľnosť produkcie v niektorých aplikácií nie sú dôležité, ale presné použitie operačného zosilňovača by mal mať: 1. pozitívna spätná väzba pre zlepšenie rýchlosti a vyhni sa slepým prechod kvôli hluku 2. offset napätie kompenzačné siete a vyrovnať minimalizáciu odporu 3. Malo by byť kompatibilné s niektorými logikou rodinou. Nezabudnite si push "Pomohlo mi" tlačidlo;)

základné dircrimination na operačný zosilňovač a komparátor je, že operačný zosilňovač nornally používané v uzavretej slučke, ale komparátor v otvorenej slučke. tak, operačný zosilňovač musí zvážiť stabilitu problém, a za účelom zjednodušenia používania operačný zosilňovač, bude dizajnér navrhnúť náhradu sieť v čipe. Ale niektoré operačný zosilňovač nemá interný kompenzácie siete, stačí externé kompenzácie. tento druh OZ je tiež možné použiť pre porovnanie, ak nemáte kompenzovať, keď ho použiť ako porovnávacie. Ak chcete použiť ako operačný zosilňovač, ktorý normálne mala kompenzovať. takže tento druh OZ má nejaký univerzálny. Neviem, ak máte dostať odpoveď.

Myslím, že som zmätená v mojej otázke. vlastne to, čo som chcel vedieť, prečo je LM339 používa iba ako porovnávacie a nie pre zosilnenie a inverzie a prečo LM324 sa používa na zosilnenie a nie porovnanie .. Ak NE1 CP HLP ma rýchlo, že WÜD b hlpful bcoz i hav rozhovore na to pozajtra

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back