PLL fázový šum - pre 74HC4046

E

Eugen_E

Guest
Budem navrhovať 2. poriadku PLL založené na 74HC4046 pomocou typu 2 fázy porovnávacie. Slučka musí násobiť 16x referenčnej frekvencii. Referenčného signálu je odvodená z kremenného kryštálu, tak to má veľmi nízky fázový šum, ale VCO RC vnútri 74HC4046 má vysokú fázový šum. Z toho, čo som čítal skôr, slučky pásma, aby sa znížilo VCO fázový šum, by mala byť čo najvyššie, aby VCO sleduje tiež referencie. Je to správne? A ako odhadnúť potrebnú šírku pásma slučky? PS: Referenčná frekvencia niekoľko hodnôt, takže nemôžem priamo generovať potrebné frekvencie, pomocou kryštálov.

PLL pôsobí ako sú high pass filter, ak je zdrojom hluku z fázy VCO tak, aby BW zvýšenie hluku z fázy VCO je oslabené, ale u sa bude dodávať VCO z reffernce nárast, rovnako tak u potrebujete vedieť charakteristiky fázového šumu VCO Ur, aby bolo možné vypočítať BW khouly

Vďaka za odpoveď. Mám záujem o spôsob, ako odhadnúť VCO fázový šum, bez spektrálny analyzátor, len hrubé priblíženie. Radšej by som vyskúšať rôzne hodnoty pre šírku pásma, ale i dont mať spektrálny analyzátor overiť výsledky, takže ak tam je iný spôsob, prosím, povedzte mi. Nárast vo fáze šum vďaka odkazu množenie môže byť prijateľné, len chcem obmedziť čo môžem VCO hluk, ktorý je príliš vysoká pre RC VCO.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back