PIC18F4520 INT1 problém Proteus

N

Nandulal

Guest
Zdravím všetkých, mám tu osobitný problém, týkajúci sa prerušenie INT1 na Proteus. Chcem nastaviť INT1 na nábežnej hrane impulzu. Schéma je pripojený tu a fragment kódu pre INT1 inicializácia, TRISBbits.TRISB1 = 1, / / ​​RB1 (INT1), pin ako vstup INTCON2bits.INTEDG1 = 0, / / ​​INT1 na nábežnej hrane INTCON3bits.INT1IP = 0; INTCON3bits.INT1IF = 0; INTCON3bits.INT1IE = 1; INTCONbits.GIEL = 1, / / ​​Vysoká priorita prerušenia INTCONbits.GIEH = 1, / / ​​Vysoká priorita prerušenia od tohto nastavenia by mi INT1 na vysokú prioritu. ale nie je to vyhodili. Ak som čítal MPLAB simulátore ručným nastavením INT1IF vlajku, potom je generovaná prerušenia. Môže mi niekto povedať, kde budem zle? Myslím, že problém je v simulácii Proteus, tak ma opravte, či sa mýlim tu. Tiež, ak som PORTB zmeny po prerušení tohto nastavenia potom prerušiť dostane padáka. Nechápem túto situáciu. Ak PORTB zmena pripadá potom INT1, ktorý je multiplexné s PORTB by sa mal brať chnage na pinu. Vďaka Nandu.

Ospravedlňujeme sa, ale v grafe je pripojený k INT2. To by v skutočnosti INT1. Ale problém je stále tam. Pomoct? Nandu

Vďaka cristi7521. Dnes ráno som tento problém vyriešil. V skutočnosti, tam je konfiguračný bit PORTB (4:00) pre ADC a digitálnych IO. Tento bit by mal byť nastavený do digitálneho rezimu IO. Môj dojem bol, že Proteus neuvažuje config bitov. Ale to je vzhľadom k config bitov. Tak toto je ten problém. Vďaka všetkým .... Nandu

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back