PIC18F452, GPS a LCD

T

TyFER

Guest
Ja používam PIC18F452 pomocou jazyka C pre môj projekt. Chcem zobraziť NMEA kódu z môjho prijímača GPS (Garmin) na LCD cez rozhranie RS232. Napísal som kód pomocou MPLAB a simulovať pomocou projektu Proteus, ale nemôžete Zdá sa, že si to working.Can some1 mi pomohol s kódom C. .. thankz.
gpsku6.jpg

Čítal som od 1 závitu tu EDAboard .. hovorí, že COMPIM už MAX232 a my dont potrebné pridať ďalšie.

Zdravím, prvé, čo GPS používate. Pozrite sa na TX / RX úroveň signálu, ktoré rozhranie GPS. Pokiaľ ide o modul GPS, dont potrebujete MAX232. Pokiaľ sa jedná o komerčné GPS s rozhraním RS232, je potrebné previesť, že RS232 na TTL / CMOS úrovne pomocou MAX232 ... áno, skontrolujte najprv svoje GPS funkcie rozhrania ... Napríklad, im práve začína s Trimble Copernicus GPS modul, nemusíte ho treba na úrovni prevodník (MAX232), je rozhranie pre PIC16F877 a funguje dobre. S pozdravom .......

Prosím, skúste komunikáciu s GPS len HyperTerminal. Stačí pripojiť GPS k PC sériový port, zapnutie GPS (3,3 V) a uvidíme, či sa výstup na HyperTerminal Ak sa vám to potom máte avhieved 80% toho, čo chcete, potom je ľahké napísať program len pre príjem data z GPS sériovo a posielať ju na LCD.

Áno, je potrebné MAX232, ak vaše pripojenie s GPS doesnt Vhodné na TTL. 18F452 pochopiť sériové TTL

Pre GPS Fastrax (Grameen), nevyžaduje MAX 232. Dal som TX a RX z GPS priamo do MAX232 a odtiaľ do regulátora. Funguje to dobre. Tak max na oboch stranách nie je nutná. prijaté dáta z regulátora bol poslaný k PC cez rovnaká MAX používa radič.

Myslím, že je potrebné pochopiť, ako vlastne funguje modelu COMPIM - pomocník pripojený. Iain.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back