PIC18F - Aktualizácia CCPR1 zabrániť neočakávanému prerušeniu

A

atferrari

Guest
Micro rodina 18F Modul CCP1 porovnajte režim proti TMR1 hodiny režim. Nastavenie: "prepínací výstupný kolík (RC2) na zápas" stavu. Moje aplikácie načíta v súčasnej dobe striedavo CCPR1H: L s HALF_T1 a HALF_T2 a reštartovanie TMR1. (Funguje to takto OK). Snažím sa sledovať časté rady dostali, nechať TMR1 beží sám a pridaním ďalšej hodnotu CCPR1H: L, tu je moja otázka: Ako pridať na nízke a vysoké bajtov ďalšie HALF_Tx bez toho, aby riskoval, že má nežiaduce zápas, ešte než sú oba pridané? V extrémnych prípadoch to skutočne stane v mojej aplikácii. Testovaný. Pre ďalšie nastavenie, ja viem, ako na to (zmena CCP1M0), ale nie pre "prepnúť na zápas." Akákoľvek zmena jedného bitu z CCP1M3 slovami: CCP1M0 nadobudne nežiaducim stave, tak som zlikvidovať to. Pripadá mi to spomínaný problém niekde, ale žiadne riešenie pre tento prípad vysvetliť. Chcem zachovať "prepnúť na zápas nastavenia".!: Nápoveda ocenil.

Ahoj, Ak sa vám zápas a prepínací RC môžete tiež generovať prerušenia v rovnakú dobu a zmeňte hodnotu v prerušení rutiny. Funguje od časovača budú vymazané, aby na zápas stave a váš kód je dostatočne rýchly, aktualizovať alebo zmeniť porovnať hodnotu, než sa dostanú novú hodnotu. Najlepšie je aktualizovať nový CCPR1, postupujte pri zápise poradí vysvetlené v manuáli, veriť jeho prvý malú úlohu nasledované vysokým podielom. pozdravom, Pavol.

Hola Paul, nie je odporúčané, aby sa ČKS aktualizáciu registrov. Preto moja otázka. Je TMR1 ktorý má doporučené sled, ktorý sa tu neuplatňuje.

Ahoj, to nevadí, keď si ho aktualizovať v rutine prerušenia tesne po časovač urobil si reset!. Ja to isté a funguje to perfektné, najskôr by som aktualizovať nízke časť nasleduje vysokým podielom. Paul.

Aktualizácia týmto spôsobom, v závislosti na hodnotách, by mohli, že máme zápas, ako budem mať čas na aktualizáciu vysokú rolu. To je presne to, čo chcem vyhnúť. Ručné neodporúča žiadnu špeciálnu sekvenciu. Kiež by to bolo možné!

Ahoj, myslím, že nechápem, čo tým myslím!. Jediné, čo potrebujete 2US po prerušení aktualizovať compare zaregistrovať!. Prerušenie je generované Porovnávať sa!. Nemali by ste spustiť aktualizáciu CCPR1 len tak!.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back