PIC16F877 základné LED bliká obvod

M

mansiz

Guest
Ahoj všetci! Snažil som sa blikať LED a nemôžem, ako sa očakávalo. Ja používam CCS C. hex súbor pracuje s ISIS správne. Kód a obvody sú pripojené nižšie. Môže mi niekto povedať chyby? Vďaka vopred ...
Code:
 # include # použitie meškanie (hodiny = 20000000) void main (void) {while (1) {output_high (PIN_A0) delay_ms (1000) / / Oneskorenie 1s output_low (PIN_A0) delay_ms (1000) / / oneskorenie 1s}}

A0 je zvyčajne analógový vstup. Možno budete musieť zmeniť na digitálny nastavením tristates. Alebo môžete jednoducho LED do žiadnej z pinov na porte D (ako pin D1) a zmeniť kód zodpovedajúcim spôsobom.

Dobrý deň, skúste toto:
Code:
 # include # použitie meškanie (hodiny = 20000000) void main (void) {TRIS = 0; ADCON1 = 7; while (1) {output_high (PIN_A0) delay_ms (1000), / / ​​oneskorenie 1s output_low (PIN_A0) delay_ms (1000), / / ​​oneskorenie 1s}}
Ja naozaj neviem, CCS, ale skúste to a nastaviť konfiguračné bity zodpovedajúcim spôsobom. Vypnite strážneho psa časovača, nastavte vhodnú oscilátor nastavení, atď Neviem, ako to urobiť, že CCS, ale nastaviť to. Dúfam, že to pomôže. Tahmid. [Size = 2] [color = # 999999] Pridané po 35 sekundách: [/color] [/size] Vidím, že máte 20MHz kryštál, tak nastaviť oscilátor ako "HS"

Zmena konfiguračných bitov s pridaním nasledujúci riadok kódu pracoval! LED bliká ... # Poistky HS, NOWDT, NOLVP, nodebug, PUT, zahnednutie Vďaka za pomoc!

ahoj, prosím, čo presne sa u mysli napríklad konfiguračné bity?

Konfiguračný register je 16-ti bitový register v radiči s každým kúskom s inou functions.Refer stránku č: 144 listu pre PIC16F87XA.It je vysvetlené tam krásne. S pozdravom, Jerin.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back