PIC16F877 nabíjania problém

S

smiles

Guest
Píšem program pre PIC v MPLAB, skúšobné simuláciu Proteus, všetky zostavovaní a simulácie je okey. Pred načítať program pre PIC (. Hex súbor) Aj Skúšobné napätie je hodnota všetkých pinov. Po zaťaženie programu na PIC, vidím to, kolíky majú vysokú hodnotu napätie sa nemení, čo pin má nízke napätie sa na novú hodnotu väčšiu než predtým trochu (pred: 0,7, potom po: 1.03V) a žiadny kolíky hodnota zmeny z vysoko na nízke alebo naopak. Aj skontrolovať, či je program úspešne načítaný PIC, ale zdá sa, že je to väčšinou ako predtým?? Mohli by ste mi povedať, čo s tým problém?? Díky moc!

Nedostatok informácií. Schéma by zdrojový kód pomoc.

Ahoj! Tu je môj okruh v OrCAD http://img214.imageshack.us/img214/9985/23284114xk1.jpg Tu je simulácia Proteus http://img158.imageshack.us/img158/ 613/68078519tx5.jpg [size = 2] [color = # 999999] Pridané po 1 hodina 36 minút: [/color] [/size] keď som overiť svoje hex súbor sa hovorí, že "chyba overenie adresy 0x000000A overená. 2805 čítať 3fff "v tomto prípade, keď aj naďalej" Naprogramovať všetko "účtovať pre PIC, neprijíma? Ja používam winPic800 (GTP-USB programátor) Keď som pripojiť môj GTP-USB lanovkou adaptador USB, meriam napätie v medzi VPP a GND ICSP konektorom, to je asi 7.86V?? [Size = 2] [color = # 999999] Pridané po 33 minútach: [/color] [/size] triešte, TRISB určiť, ktorý pin PORTA, PORTB je výstup alebo vstup, urobil som to v mojom zhromaždenie kódu?

Myslím, že som našiel problém na GTP-USB okruhu, ktorý je v násobič napätia, ako vidíte na tomto obrázku http://img211.imageshack.us/img211/4945/gtpusbjj8.gif , hovorí, že to vráti dva 13.5VDC, ale keď som opatrenia, to len výstupné 7.7V a 9.4V. Skontrolujte obvod vidím, že parametre zložiek je správny, obvod má pravdu pripojenie, RA0-RA3 výstup 2.2V. Akékoľvek myšlienky na to? Vďaka!

Čítanie na RA0-RA3 je asi pravdu, ak používate voltmeter DC. Pripravili ste žiadne zaťaženie na 13.5V? Ak je to možné odpojiť záťaž a urobiť meranie znova. To by vám 13,5-13,8 V výsledok.

Ako vidíte na obrázku, je záťaž 2K2 odpor, dióda a ďalej do Vpp pin, ďalšie zaťaženie je môj PIC16F877. Tiež som skontrolovať skutočný obvod znovu, zistil, že 2K2 odpor a dióda je v poriadku pripojenie, opravy a to robiť napätie Vpp je nižšia ako predtým: DI simulovať, že násobič napätia obvod v Proteus, zistil, že to závisí na impulzy z týchto RA piny, ale nemyslím, že je problém v PIC18F2550, ako môžem zistiť, že PIC stále pracuje??

Ak máte priestor, nahliadnite vlnovej výstupu z PIC18F2550.

Áno, som sa pozrieť na ocsilloscope, zistíte, že RA0 na RA3 ešte výstup impulzov, meria na výstupe napätie násobiča, stále dostaneme rovnakú hodnotu ako pred: cry: [size = 2] [color = # 999999] Pridané po 3 minút: [/color] [/size] Takže dôvod, prečo späť na násobič napätia, možno som si overiť diódu, kondenzátor znova?

Prosím, skontrolujte fázy RA0 a RA1 na rozsahu. (To isté sa RA2 a RA3 signál). Fotografie z oboch signál-párov by pomohla veľa. Ak sa priniesť RA0 a RA1 na rovnakej obrazovke, mali by byť vždy iné fázy kedykoľvek. Othwewise, prosím, opraviť tento problém ako prvý. Ak chcete rýchlo zistiť, či je napätie-boost obvod problém, mohol by ste prosím vziať out zwei 2,2 odpor, a nájsť wha't napätie na oboch 13.5V výstupný bod? Funny N.

Jo! Po odpojení 2K2 odpor, napätie zvýšiť až 13.7V: D Mohli by ste mi vysvetliť, prečo, spôsobil, keď som skúšky simulácie, mohlo zdať, že problém nie je v tejto odpor? RA0 (RA2) má frekvenciu väčšiu ako RA1 (RA3) dvakrát, stratil som druhý kanál sondy: (Takže ... GTP-USB obvod obrázok je zle Nemôžem uveriť, že???

To len dokazuje PIC18F2550 napätie boost obvodu prácu. Bez podrobnejšie, je ťažké povedať, ktorá časť okruhu po 2,2 odporu dostal otázku (y). Problém nie je 2.2K odpor. Pripadá mi, nejako, tam je buď ťažký náklad alebo nejaký skrat po 2,2 odporu. Funny N.

jo, ich obvod je obrázok je určite pravdu. Myslím, že problém je v ULN2003A, ako v tomto obrázku

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back