PIC16F628A Reset?

L

lythanhthuan

Guest
Mám podivný problém s 16F628A.Jeho spustenie LCD displej s hodinami na neho, a z nejakého dôvodu za niekoľko dní (lehota sa pohybuje) nemá reset.Viem to, pretože keď som zmeniť čas, já ho skladovať v EEPROM, tak po resetu to číta uložený čas ..

Ktokoľvek nápad, prečo by to mohlo byť ..Som sa pokúsil prevádzkovať ju s MPASM debuger za obdobie dlhšie ako jeden deň alebo dva, ale aj tu žiadne chyby ..

Jeho poháňaný malý (400 ma transformátor) dc obvod s 2200uf capicitor pred 7805 ..

Tiež som sa pokúsil ďalšie PIC, ale rovnaký problém.Môže to byť spôsobené powerdips na 230V?(by ma prekvapil, pretože je pomerne veľká capicitor ..)

Vyzerá to lik = e sieťový problém a 2200ľF viečko, samozrejme pomáha, ale nemôže vyrovnať sa s "dlhší" prestávky ..

Pretože tento PIC môžu pracovať so širokou škálou napätia môžete zvážiť pridanie batériu pripojenú k 5V železnici cez diódy (3 x AAA = 4.5V), tak v bežnej prevádzke táto batéria bude sedieť tam a ničnerobenie, ak je napätie 5V klesne pod 4.5V-Vf (dióda) elektrárne budú dodané z batérie ..

Možno stojí za to skúsiť ..

Pozdravy,
IanP

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back