PIC programovania - čo na začiatku?

H

Hai_Men

Guest
Pre všetkých guru, som nový pic a hranie elektronických ako koníček. Docela experinece základné a VB. Chcem začať s PIC a prešli niekoľko webových stránok súvisiacich s PIC a programovania. Mám nasledujúce guestion? 1. Mám začať s Basic (PicBasic, LET Basic, ....) alebo montáž? 2. Je základnou programovanie schopnosť zhromaždenie? Vďaka vopred

Dobrý priateľ, ako ste novo prichádzajúci riadiacej oblasti mikro ako PIC, a príde Embedded World regulátorov, som ako by ste začať s PIC pre základné z MELABS je veľmi plná energie a jednoducho sa používa prekladač inštrukcií, ako je angličtina, takže ľahko sa učiť a to je veľmi plná moc kompilátor, ktorý vám môže dať ovládacie prvky na prerušenie, postavený v roku rutiny, takže stačí pridať do kódu ušetriť čas a náklady, a tak ďalej (napr. LCD displej a mnoho ďalších). Zhromaždenie má svoj vlastný prospech, akonáhle sa naučíte základné PIC môžete ľahko pochopiť zhromaždenia kód pre svoje znalosti, akonáhle sa kompilovať kód môžete tiež získať súboru zostavy, a môžete čítať na vaše znalosti. Odporúčam vám jednu vec, aby testovacie pre testovanie kódu takú vec, ktorú nájdete tu. Používa sa tiež virtuálny lopárik ušetriť čas na učenie fáze. Dúfam, že to bude jasné, čo pre vás a dostanete správnu cestu k útoku na to. Tu nájdete virtuálnej dosku http://www.virtualbreadboard.com Tu nájdete testovacie veľmi pekný http://www.elektroda.pl/eboard/viewtopic.php? t = 54210

V prvom rade je nutné študovať veľmi dobre datasheet k PIC MCU, ktorý chcete použiť. Všetky tajomstvá sú tu! O jazyk: Zabudnite assembler! Neviem, Pic Basic. Môžem navrhnúť Vám, C jazyk. Je to veľmi silný: Môžete použiť ukazovatele. Veľký C kompilátor pre PIC MCU je HiTech jeden. Tu si môžete stiahnuť demo verziu (to je plná, ale len po dobu 21 dní http / / www.htsoft.com ). Pre zložité projekty, musíte pridať hardware ladiaci nástroj. ICD2 od Microchip, je najlepším riešením (veľmi dobré a lacné): Môžete ladenie na úrovni C kódu takmer všetky PIC MCU. Tiež môžete použiť ako programátor. Veľa šťastia!

Bol som na vašom mieste asi pred 6 mesiacmi. Začal som používať PIC Základné Pre jazyk a teraz som sa dostal do zostavy. Navrhoval by som, že začnete sa pomocou MCU 16F84. Jeho už zastarané, ale budete môcť nájsť viac než dosť príkladov online. Ak môžete, snažte sa získať kópiu Proteus sa. Proteus je vizuálne simulácie program, ktorý je veľmi pekné. Ak potrebujete akúkoľvek pomoc práve hodín a ja by som sa rád pomôže. Neskôr,

niekto opýtal na túto otázku B4 a tam bol žiadna odozva. Ešte sa chcem opýtať znova. Aký je rozdiel b / w PicBasic, PicBasic Pro, základné, základné LET ... atď?

Získajte HiTech C kompilátor. Ich jediný jazyk pre mikra, C. Elegant. C je určený pre programátorov, základná je určená pre "Začiatočníci všetky účely výučby jazyka! Chcete byť Beginer alebo Hacker?

Chcel by som tiež odporúčame používať jazyk C, ale myslím, že je najjednoduchšie začať programovanie v jazyku C pre vaše PC. Keď ste sa naučili jazyk C, môžete použiť pre PIC. Ale začať na počítači. Nikdy som nepočul o žiadnej inžinierov, ktorí používajú BASIC, najviac používať C a montáž. Myslím, že CCS kompilátor C je najjednoduchšie PIC C kompilátor použiť. Ale ak chcete získať rýchly štart a nechcete sa učiť nový jazyk, potom použite BASIC. Nikdy som použiť vstavaný základný programovací, takže nemôžem povedať, ktorá základné kompilátor si vybrať. Ale ja som počul od iných mebers, že základné PIC Pro je najlepšie PIC BASIC Compiler. Ak si chcete urobiť veľa programovanie Mali by ste sa naučiť C. Je tiež dobré si zapamätať zhromaždenie, potom budete mať lepšiu predstavu, ako pracuje mikroprocesor.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back