PIC MCLR PIN problém.

S

seyyah

Guest
Tento PIN je veľmi citlivá. Dokonca i Stlačením PIN pomocou skrutkovača, pic vynuluje. V mojom obvode som pripojiť tento kód PIN 5V cez odpor 10K. Tiež som pripojiť kondenzátor 100N Súbežne s týmto pin. Ale ak sa niečo stane v krajine (napr. vypnutie relé), pic resetuje. Ako to môže byť možné. Keď som sa z kondenzátora nie je žiadny problém. Môže mi niekto vysvetliť mi, ako MCLR PIN, klesne na nulu, zatiaľ čo kondenzátor je pripojený? Čo môžem urobiť pre to, zabrániť? Je to možné alebo vhodné použiť PIC bez tohto kondenzátora pripojený na pin MCLR. Je to bezpečné? Sú iné MCU sú citliví ako pic na účinky, ako je tento?

Novšie pic to ako 16F628A mať možnosť použiť interný power-up timer (všetky PIC majú jednu Podľa poznámky uchip), a teda nie je potrebné externé obvody, ako u starších 16F84A. Spomínam si, môj priateľ kedysi podobný problém pri prepínaní relé a tým, že ďalší odpor (niekoľko kOhm), v sérii s MCLR pin na SPP sa podarilo tento problém prekonať. Tu je dokument o reset a príčin, ktoré nemusia riešiť problém podľa mena, ale stále dobré čítanie http://www.microchip.com/download/lit/suppdoc/toots/reset.pdf

Ahoj, čo myslíte tým: "Ja tiež pripojiť kondenzátor 100N Súbežne s týmto PIN." Netreba mať kondenzátor, aby PIN MCLR! Musíte sa pripojiť 100N kondenzátory paralelne s zdrojom energie! Dúfam, že to pomôže! Zbohom

Súhlasím s Hugo. Používam 10K vytiahnuť W / bez čiapky. Nastaviť poistky pre PUT (časovač zapnutia) a znížené dodávky prúdu. Inak môžete použiť uprocessor údajov a uistite sa, že NEPOUŽÍVAJTE , PUT a zníženej dodávky prúdu.

Po prvé: Pokúste sa dať, že kondenzátor (100N obvykle keramika), tak blízko, ako je možné dodávať piny PIC. Po druhé: Ak sú iskry, keď rele odísť budete musieť vzdialenosť medzi rele a MCU (alebo z nejakého kovu izieb v poli, kde sú namontované všetky projektu). S pozdravom. Mr.Cube

Hugo: Myslím tým spojené SPP PIN MCLR. Jeden z jeho nôh je pripojený k MCLR a druhá je na zem. Vidím to všade konfiguráciu. Tým je zaistené, že nebude pic resetu kvôli prechodné, myslím. Ale to sa opačný efekt, ktorý spôsobí reset. Zaujímalo by ma, ako tento mechanizmus funguje? ... Beriem na zem stranou nohy kondenzátora, a fungovalo to dobre, až som sa dotkol s kovom. Keď sa dotknem tohto nohy (nespojené noha SPP) s kovovým to resetuje znova. Potom som pripojil tento nohy na VSS PIC. Aj súvisí aj malé rozpätie medzi VSS a VDD a meniť odpor 10K s 4.7K odpor. A to nie je Reset. Takže máte nejaké pripomienky o dôvode tejto udalosti? Ja skôr zaujímalo, čo sa stane, keď sa dotknem nespojené pin kondenzátor, ktorý spôsobuje, že napätie na pinu MCLR ide dole a výsledkom je reset?

Dôvod, prečo je to, že 100nF SPP bude odovzdávať negatívne prechodný bodec od zeme k MCLR, kedy relé zmení štátov. Prúd cez odpor 10K z VDD na pinu MCLR nestačí držať prechodný bodec z vytiahnutiu čapu LOW. Tam resest stane. Po zvýšení prúdu do MCLR PIN znížením odolnosti voči 4.7K problém zmizol. Dúfam, že to odpoveď na otázku.

Dobrý deň Ako už bolo povedané E-Design vo svojom predchádzajúcom príspevku, Microchip Odporučiť dať sériový odpor medzi kondenzátor a MCLR PIN. Doporučené je hodnota v rozmedzí od vedenia, teda 100Ohm a 1kohm, aby sa zabránilo ESD / EOS hodnotu. Pozri diagram strane 26 v nasledujúcom dokumente: h ** p: / / www.microchip.com/download/lit/pline/picmicro/families/16f8x/35007b.pdf Poskytujú tiež App AN607 Poznámka: h ** p: / / www.microchip.com/download/appnote/pic16/00607b.pdf

Znie to, ako by si mal zlé oddelenie na napájacie lišty. Máte 100nF čiapku hneď vedľa pin napájanie pic, a dobré oddelenie na dodávky relé?

Dobrý deň, som tiež zažil tento problém, ale myslím, že je potrebné mať pri bezstarostných dióda cez cievku relé. : Idea: Som celkom istý, že to bude fungovať. Pic resetuje ako role, kedy S / W a vypínanie spôsobuje späť EMF, ktoré rušia GND. u dont potrebovať dobrý PCB alebo 10k s uzáverom na tej PIN eMCLR, aj normallyu vytiahnite ho priamo do Vcc. :) Sam

Dobrý deň. Skúsili ste pre napájanie pic a relé oddelene? Aj vaše pic zariadenie "zahnednutie" mechanisim? Možno by si mohol skúsiť deaktivovať.

Tu je moja skúsenosť, ktorá rieši väčšinu z týchto problémov: 1. Je nutné použiť "hviezda" topológie pre distribúciu elektrickej energie v celej PCB, ktorá má MCU a relé. 2. Musíte použiť inverzný polarizované diódy zapojené paralelne k relé cievok. 3. Ak dôjde ku kontaktu relé prechádza vysoký prúd je veľmi vhodné použiť snubber obvodu paralelne s kontaktmi a dať relé od PCB, na ktorom je namontovaná MCU. 4. Použiť samostatné galvanicky oddelené napájanie MCU a relé. 5. Použite teda 100Ohm-1K pull-up rezistor na PIN MCLR. 6. Ak ste urobili dobre PCB použiť kondenzátor 100nF medzi MCLR a GND. 7. Použitie indukčné cievky, a pi filtre filtre napájanie, a využívajú viac 100nF kondenzátory paralelne Prvý filter kondenzátor za mostom vstupné dióda ..... To sú základné opatrenia, ktoré musia byť počúvanie, existujú aj ďalšie veci starať, ale ak budete počúvať to, čo máte 90% šancu na nápravu MCU riadený systém relé. Simca

Na Simca: Urobil som všetky tieto okrem 4 a 7, a to ani problém vyriešený. Pre všetkých: Jediná vec riešil problém: Keď som sa pripojiť kondenzátor na zem kolík do zeme kolík pic, to ani reset znovu. Relé diódy sú pripojené. Snažil som sa pripojiť sériový odpor (220 ohmov) na strop MCLR to nefungovalo. Aj prebudovaný na zem, aby MCU a relé, ďaleko od seba. Aj zrušil zahnednutie. Aj pripojených viac kondenzátory a malé kondenzátory a kondenzátory tantalové. Skúšal som všetky vaše odporúčania. Môže byť, že majú nejakú pomoc, ale v prípade, že SPP je pripojený, ale jeho krajina je pripojený k zemi PIC potom je tu problém. Ak sa SPP nie je pripojený ako tam nie je žiadny problém.

Už ste sa pokúsili zvýšiť kondenzátora, ktorý nasleduje diódový mostík od transformátora. Musí byť aspoň 4700uF!. S 2x4700uF aj ovládať 10 relé pre kontaktné prúd 10A každý. Tak či onak si vyriešiť váš problém! Premeniť však zahnednutie nie je dobrý nápad! Simca

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back