PCMCIA ovládač cdrom, Pevný disk?

K

kyndal

Guest
Im "šťastie", majiteľ starého 24x ARCHOS PCMCIA CD-ROM. a včera v noci som sa ho od seba (až nudiť:)) A áno, ako sa očakávalo, že je to 100% štandardnej ATAPI disk .. A chytré, ako len môžem byť. Myslel som, čo by ma zastaviť od hacking to urobiť pre insted pevný disk! nie je "inteligencia" v DPS v prípade, cdrom, takže je potrebné Všetky konverzie sa na PCMCIA kartu. Má niekto z vás vedieť o PCMCIA - IDE radiče / adaptéry? Viem, že CF karty PCMCIA kompatibilné, ale aparently beží ako "Pamäťová karta", keď v PCMCI? Je si možno viac či les priamo pripojiť pevný disk do pcmcia? Vývodov tejto konverzie? Žiadne vstupné? / Kyndal

PCMCIA je len Predĺženie PC zbernicu ISA. Takmer všetci načasovanie je rovnaký. V prípade PCI adaptéra, vykonáva funkciu premostenie. Čo sa týka regulátora, je to jednoduché IDE rozhranie vnútri karty PCMCIA. Jeho súčasťou je niekoľko ďalších pomôcok pre podporu PCMCIA (config pamäť, napájanie poradí, atď), ale nakoniec, to obvykle mapy do jednej zo štyroch adries IDE (1F0, 1E0, ....). Pokiaľ ide o karty CF, nemajú mapy na Pamäťová karta. Používa I / O priestoru, rovnako ako IDE rozhranie robiť. Ak je fakt, adresa je málo miesta (A10 alebo A15 myslím) tak, že je pamäť okna by bola naozaj malá. CF karta má tiež režim priamo vyzerať ako IDE / ATAPI pevný disk (bez config potrebný priestor). Čo sa týka prípojka, myslím, že by to mohlo byť možné. Veľkým problémom je inicializačného z radiča na strane PC (robím predpoklad tu). Radič PCMCIA je len most / mapper otvárať okná v pamäti PC priestoru do priestoru karty PCMCIA. Väčšina radič (aspoň tie staršie) bol Intel SL365 (?) Kompatibilné. Dúfam, že to pomôže ..

Áno .. PCMCIA karty obsahuje iba AT27C010 pamäťový čip a 74HC02 a zvyšok je takmer direvtly odovzdaný do konektora (SOM rezistorov) vytiahnite hore / dole myslím!. Karta je initiallized na PC, ako ATAPI radič. Takže si myslím, je možné, že vec, ktorú potrebujete, je probally len niektoré Pinout o tom, ako pripojiť konektor k disku? / Kyndal

Máte špecifikácie? Mal by byť rovný vpred, ak robíte. Ak nie, dajte mi vedieť .... robotman

Nemám žiadne špecifikácie .. Ja si nájdete v OG karty .. Tak som sa, že vedľa taky:) Ak máte niečo, čo by mi mohol pomôcť, bolo by to skvelé! / Kyndal

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back